anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Punktowy AF

focik-----
Początkujący

Punktowy AF

Witam,

W instrukcji do A550 "stoi jak byk", że w trybie punktowego AF można sobie wybrać jeden z 9 punktow pomiaru ostrości. Tymczasem ja kombinowałem i kombinowałem i wykombinowałem tylko że można wybrać 1 z 5 punktów. Nie udało mi się odkryć sposobu ustawienia AF na 4 skrajne narożne punkty. Może ktoś podpowiedzieć jak to zrobić - czy też może jest błąd w instrukcji i tylko z 5 punktów można wybierać...

pozdrowionka
focik

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

focik napisał(a):

W instrukcji do A550 "stoi jak byk", że w trybie punktowego AF można sobie wybrać jeden z 9 punktow pomiaru ostrości.

Witaj,
A nie chodzi przypadkiem o tryb lokalnego AF?

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witaj :flushed:

focik napisał(a):

W instrukcji do A550 "stoi jak byk", że w trybie punktowego AF można sobie wybrać jeden z 9 punktow pomiaru ostrości.

Ja w instrukcji obsługi przeczytałem, że punktowy AF to coś innego niż Ty opisujesz... pole AF.JPG

Gdy wybierzemy lokalny AF to 9 pól AF możemy wybrać :)
Oprócz naciśnięcia na pokrętle kontrolera AF - strzałek (góra, dół, prawo, lewo) i środka (AF) jeszcze możemy wybrać pola AF naciskając pomiędzy strzałkami kontrolera, czyli po skosie.
Wtedy będziesz mógł wybrać skrajne pola AF.
Pozdrawiam :c10

Pozdrawia Starosta :grin:
focik-----
Początkujący

Przepraszam - mój błąd - pisałem z pamięci stąd ten "punkowy AF", oczywiście miałem na myśli "lokalny" :)
Dzięki za pomoc - w domu sprobuje popstrykać "na ukos" strzałkami kierunkowymi. Prawde mówiąc nie wpadłem na taki "myk"

pzdr
focik