Podziel się wrażeniami!
witam mam takie pytanko bo jestem w małym szoku dzisiaj dostałem aparata sony DSC-HX5V
i mam tez A500 porównywając zdjęcia z aparatu sony DSC-HX5V do A500 to z kompaktu wychodzą 2 razy lepsze zdjęcia aparat DSC-HX5V ma 10 klatek na sekundę w serii panowie załapałem taką dolinę że nie wiem czy sprzedać A 500 i zostawić sobie DSC-HX5V panowie poradźcie co mam zrobić a tu opis techniczny http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=973500569" target="_blank a co do aparatu A500 mam obiektyw sigma 18-200 troche ciemny ale z tego kompaktu wychodzą zdjęcia bajka
pomocy mam zostać przy lustrzance czy lepie kompakt
ikar39 napisał(a):
proszę o usunięcie tematu bo nic on nie wniósł a na przyszłość 2 razy się zastanowię za nim napiszę nowy temat
ok dzięki za wyrozumiałość a żeby temat był sensowny jutro wrzucę fotki z DSC-HX5V
A więc czekamy na fotki.
Najlepiej jakby był ten sam motyw, w tych samych warunkach sfotografowany obydwoma aparatami.
dzisiaj kupiłem dwa obiektywy a mianowicie Sony AF DT 16-105 f/3.5-5.6 (D) i Sony DT 50 f/1.8 SAM i jestem w małym szoku ostrość i jasność na wysokim poziomie porównywałem zdjęcia z DSC-X5V to faktycznie bez porównania mam jeszcze obiektyw sigme 18-200 co mówicie sprzedać ją i kupić np 70-300
ikar39 napisał(a):
mam jeszcze obiektyw sigme 18-200 co mówicie sprzedać ją i kupić np 70-300
zostanę przy tym co już mam bo kasy można było by wkładać w nieskończoność a może tak jak mówisz przyda się na spacerki ,zawsze można wrzucić do torby i mieć przy sobie
Temat zamknięty. Uzupełniając dyskusje, warto również wspomnieć, że odpowiedź na zadanie pytanie w tytule tematu „Różnica między A500 a DSC-HX5V”, można uzyskać poprzez wymianę doświadczeń na organizowanych plenerach FotoKlubowych. Foto Team jak zawsze udostępni sprzęt, a przeprowadzenie własnego testu i rozmowa w gronie pasjonatów fotografii szybko rozwieje każde wątpliwości.