anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Różnica między A500 a DSC-HX5V

ikar39-----
Początkujący

Różnica między A500 a DSC-HX5V

witam mam takie pytanko bo jestem w małym szoku dzisiaj dostałem aparata sony DSC-HX5V
i mam tez A500 porównywając zdjęcia z aparatu sony DSC-HX5V do A500 to z kompaktu wychodzą 2 razy lepsze zdjęcia aparat DSC-HX5V ma 10 klatek na sekundę w serii panowie załapałem taką dolinę że nie wiem czy sprzedać A 500 i zostawić sobie DSC-HX5V panowie poradźcie co mam zrobić a tu opis techniczny http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=973500569" target="_blank a co do aparatu A500 mam obiektyw sigma 18-200 troche ciemny ale z tego kompaktu wychodzą zdjęcia bajka
pomocy mam zostać przy lustrzance czy lepie kompakt

36 ODPOW. 36
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

ikar39 napisał(a):

proszę o usunięcie tematu bo nic on nie wniósł a na przyszłość 2 razy się zastanowię za nim napiszę nowy temat

Przykro mi, ale do prośby się nie przychylę :)

Twój temat był istotny i do tego momentu podążał jedną drogą. Jedynie Twoja deklaracja o kontynuowaniu w tymi miejscu rozważań na inne frapujące Cię tematy była powodem tego co napisałem wcześniej.

Temat pozostanie bo być może ktoś inny będzie miał podobne wątpliwości co do porównania. Poza tym szkoda wycinać tak wartościowe posty jakie wniósł np. Tadeusz, nieprawda? ;)

Pozdrawiam,

ikar39-----
Początkujący

ok dzięki za wyrozumiałość a żeby temat był sensowny jutro wrzucę fotki z DSC-HX5V

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A więc czekamy na fotki.
Najlepiej jakby był ten sam motyw, w tych samych warunkach sfotografowany obydwoma aparatami.

------------------------------
fotoamator
ikar39-----
Początkujący

dzisiaj kupiłem dwa obiektywy a mianowicie Sony AF DT 16-105 f/3.5-5.6 (D) i Sony DT 50 f/1.8 SAM i jestem w małym szoku ostrość i jasność na wysokim poziomie porównywałem zdjęcia z DSC-X5V to faktycznie bez porównania mam jeszcze obiektyw sigme 18-200 co mówicie sprzedać ją i kupić np 70-300

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

ikar39 napisał(a):

mam jeszcze obiektyw sigme 18-200 co mówicie sprzedać ją i kupić np 70-300

Ja bym zostawił. Taki zakres ogniskowych jest w sam raz na "spacerki" z aparatem ;)
Zresztą, znacznej różnicy nie odczujesz i nie zobaczysz między sigmą 18-200 a 75-300 Sony/Minolta, 70-300 Tamron/Sigma chyba że celujesz w Sony 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM :smileytwisted:

ikar39-----
Początkujący

zostanę przy tym co już mam bo kasy można było by wkładać w nieskończoność a może tak jak mówisz przyda się na spacerki ,zawsze można wrzucić do torby i mieć przy sobie

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Temat zamknięty. Uzupełniając dyskusje, warto również wspomnieć, że odpowiedź na zadanie pytanie w tytule tematu „Różnica między A500 a DSC-HX5V”, można uzyskać poprzez wymianę doświadczeń na organizowanych plenerach FotoKlubowych. Foto Team jak zawsze udostępni sprzęt, a przeprowadzenie własnego testu i rozmowa w gronie pasjonatów fotografii szybko rozwieje każde wątpliwości. :c18 :c51 :c61

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;