Podziel się wrażeniami!
Witam. Zamierzam kupić lustrzankę Sony. " Spodobała " mi się a500. Głównie fotografuję sport ( żużel, siatkówka ) itp.
Lecz także dużo wesel. Ogólnie reporterka.
I tutaj moje pytanie. Czy 500- setka będzie dobra do zdjęć sportowych / reporterskich ??
Witam,
zarówno przy fotografii sportowej i ślubnej, puszka ma zdecydowanie mniejsze znaczenie, niż obiektywy.
500 jest dobrym aparatem, kwestia jeszcze optyki.
pozdrawiam,
kris
A ewentualnie jaki byś polecał do niej obiektyw ??
Da się kupić jakiś lepszy " nie oryginalny / zamiennik " czy raczej nie ??
Bo oryginalne to chyba troszkę drogie są.
a jaki Ty masz budżet ? czego oczekujesz od sprzętu ? jakie dokładnie sporty ?
Witam. Zamierzam kupić lustrzankę Sony. " Spodobała " mi się a500. Głównie fotografuję sport ( żużel, siatkówka ) itp.
Lecz także dużo wesel. Ogólnie reporterka.
teraz doczytałem, że żużel - siatkówka
czyli raczej dłuższa ogniskowa wchodzi w grę
900-1000pln
nie pozostaje mi nic innego jak zaproponować zestaw 500 + 18-55 + 55-200
bo gdybyś miał większy budżet na szkiełko, to kierowałbym Cię ku jakiemuś jasnemu tele (sigma/tamron) 70-200mm 2.8
A szukając na allegro.pl, znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/item1064372416_zib26_ ... _a500.html" target="_blank
Tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą. Jeśli na allegro wchodzę w obiektywy Sony, to mam do wyboru " autofocus " , " manualne ". Czym to się różni ??
tak, ten obiektyw będzie pasował - zresztą to właśnie ten obiektyw Ci zaproponowałem
obiektywy w dziale "manual" to stare obiektywy (z reguły minolty) i odradzam ich zakup (inny bagnet, więc potrzebna jest przejściówka pogarszająca jakość zdjęć , no i brak autfokusa )
dodam, że ten obiekty 55-200 jest dobry, ale ciemny (dzięki temu jest tani) - coś za coś
Bo oryginału to w tej cenie się chyba nie kupi ??
ale to jest obiekty SONY, więc nie wiem o co Ci chodzi z tym "oryginałem"