Podziel się wrażeniami!
Witam na wstępie, pragnę się przywitać gdyż jestem tu nowy. Trafiłem na forum przypadkiem, gdyż zastanawiam się nad kupnem Sony i trochę tu poczytałem i na dzień dzisiejszy padło na A550. Mam do Was pytanie odnośnie gwarancji, gdyż kupowałem bratanicy A330 w Euro AGD i zaproponowano, mi wykupienie dodatkowej gwarancji, która gwarantuje ponoć wymianę lub naprawę sprzętu nawet kiedy nam wpadnie do wody lub wypadnie z rąk i rozbije się o ziemię. Chciałem zapytać czy to prawda i jak w Sony działa serwis gdyż sprzedawcy różne rzeczy opowiadają;)
Pozdrawiam
Amator napisał(a):
w Euro AGD i zaproponowano, mi wykupienie dodatkowej gwarancji, która gwarantuje ponoć wymianę lub naprawę sprzętu nawet kiedy nam wpadnie do wody lub wypadnie z rąk i rozbije się o ziemię. Chciałem zapytać czy to prawda i jak w Sony działa serwis gdyż sprzedawcy różne rzeczy opowiadają;)
Dziękuję za informację, bo włąśnie dłuższa gwarancja nie jest mi do niczego potrzebna, a ta przedłużająca miała być niby z jakimś super ubezpieczeniem od takich wypadków, ale nigdzie oprócz Euro o tym nie mówią ani nie piszą stąd moje pytanie:)
Może to jest jakaś gwarancja sklepu, musiałbyś poczytać umowę. Ale ja szczerze wątpie, żeby jakiś sklep coś tak wspaniałomyślnego zrobił;]
Sklepy robią takie różne "promocje". Jest to tylko i wyłącznie propozycja danego sklepu. Od Sony można wykupić gwarancję extra, która przedłuża podstawową do 3 lub 5 lat. Obecnie w Centrach Sony i w Sony Style dają gwarancję do 5 lat gratis.
Jeśli chodzi o serwis, ci którzy załatwiali sprawy bezpośrednio z serwisem nie mieli zastrzeżeń. Oczywiście nie wszyscy, każda sytuacja jest inna, itd.
Aktualnie wszelkie wysyłki sprzętu robić albo samodzielnie, infolinie Sony, lub oddać do jednego z Centrum Sony.
To, o czym piszesz to nie jest gwarancja, a dokładnie - jet to gwarancja "sklepowa" - nie producenta, czyli SONY - połączona z ubezpieczeniem typu "all risk" - czyli od uszkodzeń mechanicznych również.Amator napisał(a):
zaproponowano, mi wykupienie dodatkowej gwarancji, która gwarantuje ponoć wymianę lub naprawę sprzętu nawet kiedy nam wpadnie do wody lub wypadnie z rąk i rozbije się o ziemię.
to pewnia rozszezona gwarancja ubezpieczyciela Hestia jesli o euro rtv agd chodzi.
w tym sklpie co bys nie kupil to beda Ci to polecac.
to ileś tam procent ceny towaru jest.
potwierdzam - jest to ubezpieczenie - nie ma to nic wspólnego z firmą Sony, ale w przypadku nawet uszkodzenia z własnej winy naprawiają...
czy się opłaca - niech sobie każdy sam przeliczy
nie zachęcam, nie zniechęcam, ale daleki jestem od nazywania tego bzdurami i naciągactwem
W Komputroniku też oferują taką "gwarancję" - czyli ubezpieczenie all-risk.Amator napisał(a):
Dziękuję za informację, bo włąśnie dłuższa gwarancja nie jest mi do niczego potrzebna, a ta przedłużająca miała być niby z jakimś super ubezpieczeniem od takich wypadków, ale nigdzie oprócz Euro o tym nie mówią ani nie piszą stąd moje pytanie:)
Ktoś to przetestował? Znaczy chodzi o zniszczenie sprzętu. Zwracają cała kwotę czy np. aktualną wartość sprzętu (czyli tak jak ubezpieczenia samochodowe)? Bo ktoś mi mówił że kupuje aparat po np. 35 miesiącach walę w niego młotkiem i oddają cała kwotę... Coś mi tutaj nie pasuje.