- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
steady shot
witam wszystkich serdecznie i mam jedno pytanie dotyczące "steady shot" w mojej a230,w menu jest on wyłączony i nijak nie mogę go włączyć bo funkcja ta jest nie aktywna a skala poziomu drgań ma 5 kresek i bardzo trudno ją uspokoić,czy to normalne że nie możma włączyć tej funkcji????
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A co masz na myśli pisząc, że bardzo trudno uspokoić skalę drgań?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
jaki tryb tematyczny ? Z obiektywem, czy bez ? Bo ja próbowałem "wymusić" wyłączenie tej funkcji, ale nie bardzo mi się to udało, dlatego proszę o jakieś info kiedy to się dziejerobson1966 napisał(a):
witam wszystkich serdecznie i mam jedno pytanie dotyczące "steady shot" w mojej a230,w menu jest on wyłączony i nijak nie mogę go włączyć bo funkcja ta jest nie aktywna a skala poziomu drgań ma 5 kresek i bardzo trudno ją uspokoić,czy to normalne że nie możma włączyć tej funkcji????
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
pisząc "trudno ją uspokoić" miałem na myśli to że nawet gdy aparat stoi na statywie to poziom drgań ciągle jest najwyższy i dzieje się to bez względu na to w jakim przedziale tematycznym jestem a wchodząc w menu w ogóle nie można tej funkcji włączyć...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
robson1966 napisał(a):
pisząc "trudno ją uspokoić" miałem na myśli to że nawet gdy aparat stoi na statywie to poziom drgań ciągle jest najwyższy i dzieje się to bez względu na to w jakim przedziale tematycznym jestem a wchodząc w menu w ogóle nie można tej funkcji włączyć...
jeśli jest ciemno (lub nie do końca jasno) to zawsze łapka będzie mrugać - ostrzegając przed poruszeniem.
Szkoda, że odpowiedziałeś na wątpliwość mat_czoka, a na moją nie
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
próbowałem zdjąć obiektyw a co do trybu tematycznego.....nie działa w każdym,po prostu nie mam możliwości włączenia "steady shot", w menu inne funkcje chodzą normalnie np.zmiana jakości obrazu albo format obrazu natomiast steady shot jest jakby nie aktywna nie mogę wejść na nią kursorem menu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
robson1966 napisał(a):
próbowałem zdjąć obiektyw a co do trybu tematycznego.....nie działa w każdym,po prostu nie mam możliwości włączenia "steady shot", w menu inne funkcje chodzą normalnie np.zmiana jakości obrazu albo format obrazu natomiast steady shot jest jakby nie aktywna nie mogę wejść na nią kursorem menu...
Krisowi chodziło o to, że w trybach tematycznych nie masz dostępu do niektórych funkcji natomiast ustaw pokrętło np. na M i tam zobacz co się dzieje, czy wtedy będziesz mógł wejść do tej zakładki.
Jaki masz obiektyw, może masz firmy niezależnej ze stabilizacją i tu jest problem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Być może Piotr ma rację pisząc:
piotruso napisał(a):
obiektyw, może masz firmy niezależnej ze stabilizacją i tu jest problem?
Jednak, nie spotkałem się (i nie udało mi się wymusić takiego stanu), z tym, że wł/wył stabilizacji jest nieaktywne. Być może po prostu jest to uszkodzenie. Najprościej bedzie jak skontaktujesz się z serwisem C.S.I. - telefonicznie, mailowo - prawdopodobnie trzeba będzie wysłać body do "sanatorium" na Żytniej.
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
...sigma 70 300 DG...ale stabilizacja jest ponoć wbudowana w korpus więc powinna być możliwość włączenia lub wyłączania......a niema
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
robson1966 napisał(a):
...sigma 70 300 DG...ale stabilizacja jest ponoć wbudowana w korpus więc powinna być możliwość włączenia lub wyłączania......a niema
A z innym obiektywem próbowałeś (np. kitowym)? Tak już się dopytuję nie wiedząc tak naprawdę czego szukać. Prawdopodobnie to Tadeusz ma rację i ekspertyza serwisowa, ewentualna naprawa zakończą Twoje kłopoty.
A dlaczego zapytałem o obiektyw i jego stabilizację? Ponieważ są obiektywy ze stabilizacją do "naszego" systemu a praca obu stabilizacji (w korpusie i w obiektywie) da gorsze rezultaty niż praca bez stabilizacji. Więc jedną trzeba wyłączyć. I wpadłem na szatański pomysł, że może ktoś już się zabezpieczył przed korzystaniem z dwóch stabilizacji i uniemożliwia włączenie jednej z nich . A może obiektyw Sigmy (a właściwie jego elektronika) w jakiś sposób utrudnia/uniemożliwia prawidłową pracę body? Stąd moje poszukiwania i prośby o sprawdzenie wszystkiego ze wszystkim i w każdym trybie.
Spróbuj jeszcze zrobić reset ustawień aparatu z poziomu menu. Wyłącz jeszcze aparat i wyjmij baterię na 15 minut. Może to pomoże.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »