Podziel się wrażeniami!
20 Grudnia 2008 roku kupiłam A 350 i od tego czasu zamiast przyjemności z fotografowania mam same problemy. Aparat nie funkcjonuje tak jak powinien. W Wrześniu 2009r w trakcie robienia zdjęć aparat nagle zaczął wydawać głos jak traktor.Prawie miesiąc przeleżał w serwisie w Warszawie ,Wymieniono Pierścień AF.Aparat odebrałam w Pazdzierniku.Od tego czasu prawie wcale go nie używałam do dzisiejszego dnia,gdy chciałam z fotografować psa znajomej. Niestety na dobrych chęciach się skończyło.Po zrobieniu kilku zdjęć aparat zaczął wyświetlać informację Błąd aparatu. Wyciągnełam akumulatorek ,po czym po naładowaniu włożyłam spowrotem. Komunikat ciągle się pojawia. Wychodzi na to ze jest uszkodzona migawka.
Gwarancja skończyła się 20 grudnia 2009 roku .Mineło parę dni po gwarancji i znowu zepsuty.
Piszę na forum bo sama już nie wiem czy te modele są tak felerne czy ja miałam to szczęście trafić na bubla ;(
Pozdrawiam Monika z Bytomia
Witaj Moniko
To raczej tak nie fortunnie trafiłaś, bo te aparaty aż tak się nie psują.
Jesteś pewna, że to migawka
Pozdrawiam,
Marek z Bytomia
EDIT: I jeszcze jedno.
Dlaczego zaraz po przyjściu z serwisu od razu go nie sprawdziłaś tylko przeleżał
wszystko na to wskazuje
O ile dobrze pamiętam to przysługuje Ci jeszcze rok gwarancji z tytułu rękojmi w punkcie gdzie kupiłaś aparat. Możesz tam podejść i zapytać się sprzedawcy. Tylko na naprawę czeka się, chyba , o wiele dłużej.
mychoki napisał(a):
O ile dobrze pamiętam to przysługuje Ci jeszcze rok gwarancji z tytułu rękojmi
Nie ma co deliberować czy "dobrze" czy "źle", Monika nie ma innego wyjścia jak tylko udać się do punktu sprzedaży i uzyskać informację. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
mychoki napisał(a):
Nie ma co deliberować czy "dobrze" czy "źle", Monika nie ma innego wyjścia jak tylko udać się do punktu sprzedaży i uzyskać informację. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Trochę pogadałem z Wujkiem GOOGLE i przyznaję się do błędu :smileyredface:
a mnie się cos widzi że mozna skorzystać albo z jednego albo z drugiego , jesli skorzystalo sie z gwarancji to nie ma juz mozliwosci skorzystac z rekojmi - tak bylo od zawsze.
Swoja droga szkoda ze tego aparatu nie sprawdzilas po odebraniu z serwisu.
co to znaczy ze zostal wymieniony perscien AF? w aparacie?
zdejmij obiektyw i wlacz aparat, co sie dzieje?
Alcazar napisał(a):
a mnie się cos widzi że mozna skorzystać albo z jednego albo z drugiego , jesli skorzystalo sie z gwarancji to nie ma juz mozliwosci skorzystac z rekojmi - tak bylo od zawsze.