anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Transport

bartkula
Początkujący

Transport

Witam, mam pytanie co do transportu lustrzanek. Jak to robicie? Za każdym razem obiektyw odłączacie od korpusu i wkładacie osobno do torby/plecaka? Jak najlepiej zabezpieczyć lustrzankę, żeby się nic nie poobijało?

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

bartkula napisał(a):

Witam, mam pytanie co do transportu lustrzanek. Jak to robicie? Za każdym razem obiektyw odłączacie od korpusu i wkładacie osobno do torby/plecaka? Jak najlepiej zabezpieczyć lustrzankę, żeby się nic nie poobijało?

podstawa to dobry i pojemny plecak
mam tak poustawiane przegródki ze do plecaka wkładam dwa aparaty z obiektywami a inne obiektywy i akcesoria w pozostałych przegródkach
ale czasem się zdarza ze zabieram jeszcze jeden lub dwa aparaty i wtedy tylko jeden wpycham z obiektywem(bo musi być stale gotowy do pracy)

Kopzz-----
Początkujący

bartkula napisał(a):

Za każdym razem obiektyw odłączacie od korpusu i wkładacie osobno do torby/plecaka?

Tak to by się chyba każdy zamęczył ;)

bartkula
Początkujący

To w takim razie jak najlepiej zabezpieczyć aparat?

Kopzz-----
Początkujący

Ja po prostu przegródki w torbie mam tak ułożone, że nic luźno nie lata ani nie obija się o siebie. I tyle.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

bartkula napisał(a):

Szfendak chyba wyczerpująco odpowiedział?
Oczywiście chodzi o torbę/plecak dedykowane do foto, nie taki zwykły.
Przegródki w takim plecaku są wystarczającym zabezpieczeniem.
Chyba, że chcesz rzucać torbą - wtedy nic nie pomoże...

------------------------------
fotoamator
Creatoor
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Chyba, że chcesz rzucać torbą - wtedy nic nie pomoże...

Walizka Peli da radę :smileyhappy: Sprzęt wytrzymał solidny upadek na beton + mój upadek na nią. Ale nie polecam naśladownictwa...
Posłuchaj SZFENDAKA.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

bartkula napisał(a):

tak jak napisałem dobry plecak to podstawa
najbardziej popularnym plecakiem jest http://www.lowepro.com.pl/Products/Back ... r_200.aspx
używa go mnóstwo osób, bezpieczny, bardzo wygodny i funkcjonalny
cena może trochę odstraszać ale jak policzysz ile wydałeś na sprzęt to może warto jednak zainwestować

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

SZFENDAK napisał(a):

cena może trochę odstraszać ale jak policzysz ile wydałeś na sprzęt to może warto jednak zainwestować

otóż to!
dlatego zawsze kupuję torby lowepro, bo choć do tanich nie należą, to jakoś wykonania i ich pomysły są kapitalne :D

Początkujący

No tak, ale wydaje mi się, że na początku mając korpus + obiektyw kupno plecaka na aparat, kilka obiektywów i akcesoria jest trochę przesadne.