anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Transport

bartkula
Początkujący

Transport

Witam, mam pytanie co do transportu lustrzanek. Jak to robicie? Za każdym razem obiektyw odłączacie od korpusu i wkładacie osobno do torby/plecaka? Jak najlepiej zabezpieczyć lustrzankę, żeby się nic nie poobijało?

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

więc możesz kupić torbę na ramię :D
wybór jest tak duży, że znajdziesz coś dla siebie. Warto jednak kupić coś z zapasem - tzn. popatrz czy i kiedy będziesz dokupować obiektywy, lampę etc.

Tadeusz.O
Doradca

bartkula napisał(a):

No tak, ale wydaje mi się, że na początku mając korpus + obiektyw kupno plecaka na aparat, kilka obiektywów i akcesoria jest trochę przesadne.

To najwygodniej kupić "kaburę". Wchodzi doń aparat z obiektywem (można wybrać różne wielkości, w zależności od obiektywu). Można ją przypiąć do paska od spodni, nosić na ramieniu, lub w ręce - do wyboru.
Polecam Lowepro.

Edit. Taka kabura przydaje się np. na spacer, nawet jak masz już kila obiektywów, lampę i co tam jeszcze.

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ostatnio sobie kupiłem kaburę, do której można dopinać pokrowce z obiektywami:
Lowepro Off Trail 2
fajna jest :D
polecam pójść do jakiegoś dobrego foto sklepu i samemu zobaczyć co pasuje :D

colorful-----
Początkujący

bartkula napisał(a):

No tak, ale wydaje mi się, że na początku mając korpus + obiektyw kupno plecaka na aparat, kilka obiektywów i akcesoria jest trochę przesadne.

Jak już koledzy pisali - pomyśl o przyszłości. Zanabyłam jakiś czas temu plecak lowepro. Z zapasem miejsca tak ot, na jeszcze jeden obiektyw i ewntualnie jakieś mniejsze rzeczy typu filtry etc. Nie przewidziałam, że kupię... nowe body z gripem. Plecak zrobił się dość ciasny ;)