anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Uszkodzone wejście USB?

SHIRI-----
Początkujący

Uszkodzone wejście USB?

Witam.

Otóż od pewnego czasu mam problem z podłączeniem aparatu do komuptera. Raz na boży rok podłączy się,a tak to urządenie nie jest wykrywalne,lub windows wywala Mi,że urządzenie USB jest uszkodzone,albo natychmiast się odłącza. Jak wkładam kabel to w 99% nic się nie dzieje.Próbowałem zrzucić sobie zdjęcia przez czytnik kart pamięci,ale nie chce się...

Jakiś pomysł?

30 ODPOW. 30
SHIRI-----
Początkujący

Tylko,że tak jest tylko po tym jak się aparat nie podłączy.Teraz jak sprawdziłem to po podłączeniu wystwietla się inicjacja połączenia USB i nic więcej,a jak porusze kablem to znika i pojawiają się te kreski

Tak ustawione na pamięć masową .Od pewnego czasu tak mam,ale za którymś razem się podłączał,teraz nie da rady.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Proponuję zrobić test z inną kartą, jeśli jest tak samo, zmienić kabe połączeniowy, jeśli dalej nie działa wysłać do serwisu.

I drobna uwaga - kabelkami podpiętymi do urządzeń (nie tylko aparatu) lepiej nie ruszać, rzadko kiedy wychodzi im to na zdrowie :c9

SHIRI-----
Początkujący

Jezeli kupie nowa karte i bede robil zdjecia to da rade zrzucic je poprzez czytnik kart pamieci?
Poniewaz wczesniej w ogole nie widzialo mi karty,a zdjecia na karcie byly

http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... R_201.html

mam zamiar kupic taki czytnik

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Bardzo skąpo napisałeś - co nie widziało kart pamięci? Jak podłączałeś, jaki OS?

W/w czytnik? Nie ma żadnych danych o nim. Ale np. mój stary czytnik, który służył mi od lat odmówił współpracy z kartami SDHC...
W specyfikacji tego czytnika z Komputronika nie ma nic o SDHC... nie wiadomo, czy będzie działać.

------------------------------
fotoamator
SHIRI-----
Początkujący

We wczesniejszych postach wyjasnialem to . Mam problemy z podlaczeniem aparatu i zrzuceniem zdjec na komputer. Aparat na karcie kingstona 8gb w ogole nie chcial sie podlaczyc. Przy podlaczaniu aparatu w miejscu wyswietlania ilosci klatek byly zolte kreski.Przy zmianie na inna karte(pozyczona od kolegi) karte bylo normalnie widac,ale przy podlaczeniu wyskakiwalo,ze system nie rozpoznaje urzadzenia(czyt.A300).Wydaje Mi sie,ze nie chcacy uszkodzilem wejscie USB w aparacie. Przy wrzuceniu karty ze zdjeciami do byle jakiego czytnika kart pamieci,na karcie nie bylo zadnych zdjec.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Pytanie - czy próbowałeś w ogóle z inną kartą pamięci?

Sugeruję raz jeszcze przeczytać dobrą radę od sadama:
Proponuję zrobić test z inną kartą, jeśli jest tak samo, zmienić kabe połączeniowy, jeśli dalej nie działa wysłać do serwisu.

I drobna uwaga - kabelkami podpiętymi do urządzeń (nie tylko aparatu) lepiej nie ruszać, rzadko kiedy wychodzi im to na zdrowie :c9

SHIRI-----
Początkujący

Przeciez napisalem,ze sprawdzalem z inna karta. Dzialalo,tylko tak czy siak nie dalo sie zrzucic z aparatu zdjec,na czytniku nie sprawdzalem,bo to jakis shit byl i przestal dzialac ...

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Czytnik z linka to jakiś dziwny jest. Poszukaj fioletowej Hamy (35 w 1) - ma dobre osiągi i obsługuje wszystkie karty. Kosztuje około 40 zł.

Nowa karta też by się przydała, ale proszę - nie Kingston ;)
I pamiętaj o sformatowaniu jej w aparacie zanim zaczniesz robić zdjęcia.

Jeśli mimo zakupu nowej karty i czytnika problem będzie występował to chyba tylko serwis Ci pomoże.

SHIRI-----
Początkujący

http://allegro.pl/item1101483305_czytni ... iwice.html
Chodzi o ten czytniki ? Karte chce kupic PQI 4GB.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

SHIRI napisał(a):

http://allegro.pl/item1101483305_czytnik_kart_hama_35w1_all_in_one_32mb_s_gliwice.html" target="_blank
Chodzi o ten czytniki ? Karte chce kupic PQI 4GB.

Tak, to ten czytnik.

W kwestii PQI - mam dwie karty, które zakupiłem do A100.
Dwukrotnie zdarzyło mi się, że część zdjęć nie zapisała się prawidłowo na karcie (około 3-4 zdjęć na 1000)

Lepiej zainwestować w karty SanDiska, Lexara czy Pretec.