anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Używana A700 czy nowy A500

robert3029
Początkujący

Używana A700 czy nowy A500

Witam...mam zapytanie takie do wasco lepiej wybrac A700...używaną z przebiegoem 2500 zdjeć czy nowa A500???

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Style-----
Nowicjusz

Nie wypowiem się za wszystkich ale jak dla mnie decyzja jest prosta :) A700

wratislavian
Początkujący

powiedz nam do czego chcesz używać tego aparatu i jakie masz doświadczenie.

profile.country.PL.title
aalbin
Poszukiwacz

Ja bym brał A700. :thumbsup:

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Stawianie takiego pytania w kąciku A700 jest ... sugerujące odpowiedź ;)

Fatamorgana-----
Początkujący

robert3029 napisał(a):

Witam...mam zapytanie takie do wasco lepiej wybrac A700...używaną z przebiegoem 2500 zdjeć czy nowa A500???

A skąd my mamy wiedzieć że kupując np. z nieznanego źródła ogólnie dobry ale używany sprzęt (A700) nie okaże się dla Ciebie gorszym zakupem niż sprzęt nowy na gwarancji?
Jak sprawdzony i pewny egzemplarz to ok, bo na dłuższej gwarancji będzie i tak serwisowany w razie czego, ale może Ci się trafić inaczej, chociaż kupno używanej A700 z dobrej ręki ma jedną zaletę- już ktoś sprawdził czy nie ma wad (BF/FF)... :smileyhappy:

To raz, a dwa- jak nadmiar rozmaitych funkcji w A700 ma Ci pomieszać w głowie, to lepiej mieć model prostszy, chociaż dzisiaj jest to pojęcie dyskusyjne i niejednoznaczne, bo producent (nie tylko SONY) miesza i przekłada podzespoły oraz funkcje z jednego modelu na drugi.

Najprościej mówiąc: przeczytaj uważnie dane techniczne obydwu aparatów i oceń uczciwie który da Ci najwięcej z tego, co będziesz potrzebował (oczywiście musisz być przynajmniej świadomy tych potrzeb).

Pozdrawiam.