anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

zakup obiektywu do Sony A500

konikmonika
Początkujący

zakup obiektywu do Sony A500

Witam wszystkich,
Jestem szczęśliwą posiadaczką Sony A500. Chcę wykorzystywać ten aparat do robienia zdjęć na zawodach jeździeckich w skokach przez przeszkody. Niestety posiadany obiektyw SAL1855 jaki był w zestawie nie spełnia moich oczekiwań. Chciałabym aby obiektyw miał możliwość wykonywania zdjęć w przybliżeniu poruszających się zawodników w odległości 150 metrów, ale jednocześnie aby można było robić zdjęcia gdy zawodnik podjedzie na 10 metrów. Jestem młodym początkującym fotografem i proszę o pomoc w poleceniu odpowiedniego obiektywu.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj :c22
Aż chciałoby się rzec "takie rzeczy tylko w Erze, lub... w kompaktach", ale na szczęście mamy w systemie SAL 18-250 - uniwersalny obiektyw, który powinien spełnić Twoje oczekiwania. Oczywiście możesz rozważyć jeszcze SAL 55-200, ale tu może być trochę krótko (te 150m...), albo... 70-300G lub 70-400G (ciężki!), lub gdy nie jesteś zbyt wymagająca, SAL 75-300. Wybór jest duży (większy niż tu ująłem w tych paru zdaniach). I jakościowo i cenowo.

------------------------------
fotoamator
konikmonika
Początkujący

Co mam rozumieć przez okreslenie "zbyt wymagająca" ? Chodzi mi o robienie zdjęć podczas zawodów kiedy koń w bardzo krótkim czasie (paru sekund) jest na różnych odległościach ode mnie , nie mam wtedy czasu na zmianę obiektywu i chciałabym wszystko załatwić jednym. Może to sa dziwne wymagania, ale zaczęłam robić zdjęcia niedawno.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Ja może zacznę od podstawowej kwestii. Ile pieniędzy jesteś w stanie przeznaczyć na obiektyw?

konikmonika
Początkujący

Jestem amatorką i jak na amatorkę przystało mogę przeznaczyć do 2 000zł, jak więcej to musze poczekac na kieszonkowe :D :D