anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

zestaw sony alpha 550

profile.country.pl_PL.title
karol30
Poszukiwacz

zestaw sony alpha 550

witam
mam na oku taki zestaw sony alpha 550+ob.18-55mm+55-200 i chcialem sie zapytac czy jest to dobry zestaw jesli chodzi o obiektywy a szczegolnie o obiektyw 55-200mm pozdrawiam karol :c20

17 ODPOW. 17
profile.country.en_GB.title
3967-----
Poszukiwacz

Troche i za dużo przesadzileś. Niestety kolego siedzisz w XIX wieku.
Auchan nie daje gwarancji tylko SONY.
To nie jest sklep internetowy !!!!!!!!!!!!
A towar jest fabrycznie zapakowany - o co ci chodzi ?
Kolego, podróba w tym wypadku jest niemożliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak chcesz na bijać dla sportu kasę markowym sklepom -droga wolna.
Bronek

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Toxek napisał(a):

Wtedy wiesz, albo inaczej, wtedy masz większe szanse, że jak Ci coś się popsuje, to nie będziesz miał problemów z serwisem.

Skąd Ty takie rzeczy wyjmujesz?? :shock:

Proponuję Ci zapoznać się z pojęciami:
- GWARANCJA PRODUCENTA
- ODPOWIEDZIALNOŚĆ SPRZEDAWCY

Przestudiuj dokładnie, potem wróć do swojego posta i zastanów się czy to co napisałeś ma sens w kontekście serwisu.

Toxek.
Początkujący

Ehh... Lajam. Podałem przykład nawet. Jeżeli kupujesz sprzęt w jakimś sklepie typu MediaExpert, Auchan etc. Gwarancja jest podbijana przez sklep w którym to kupiłeś. Coś Ci się zepsuje, nie jedziesz z tym od razu do sony, tylko musisz przyjść z gwarancją do sklepu w którym kupiłeś sprzęt. Dopiero oni wysyłają go do serwisu sony. I mogą być z tym różne jaja. Po prostu napisałem to co "widziałem na własne oczy" ku przestrodze.

Toxek napisał(a):

Oczywiście to Twoja decyzja.

Lajam, w prawie każdym z moich postów doczepiasz się do jakiś przejęzyczeń :(

acinloop
Nowicjusz

Toxek napisał(a):

Coś Ci się zepsuje, nie jedziesz z tym od razu do sony, tylko musisz przyjść z gwarancją do sklepu w którym kupiłeś sprzęt. Dopiero oni wysyłają go do serwisu sony.

To chyba źle widziałeś, bo wcale nie trzeba sprzętu wysyłać do serwisu przez sklep w którym nabyłeś aparat Sony (i nie tylko Sony tak ma).
-edit-
zanim coś napiszesz proponuję upewnić się 5 razy czy aby na pewno tak jest.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Toxek napisał(a):

Gwarancja jest podbijana przez sklep w którym to kupiłeś. Coś Ci się zepsuje, nie jedziesz z tym od razu do sony, tylko musisz przyjść z gwarancją do sklepu w którym kupiłeś sprzęt. Dopiero oni wysyłają go do serwisu sony. I mogą być z tym różne jaja. Po prostu napisałem to co "widziałem na własne oczy" ku przestrodze.

Powtórzę, bo chyba Ci umknęło:

Proponuję Ci zapoznać się z pojęciami:
- GWARANCJA PRODUCENTA
- ODPOWIEDZIALNOŚĆ SPRZEDAWCY

Przestudiuj dokładnie, potem wróć do swojego posta i zastanów się czy to co napisałeś ma sens w kontekście serwisu.

Dla ułatwienia - wątek na forum gdzie jest wyjaśnione wszystko co i jak viewtopic.php?f=38&t=5620&hilit=gwarancja

Toxek napisał(a):

Lajam, w prawie każdym z moich postów doczepiasz się do jakiś przejęzyczeń :(

Przykro mi, że na Ciebie wypadło, ale takich spraw nie można zostawić niewyjaśnionych. Ty forsujesz swoje stanowisko, a ono niekoniecznie jest zgodne z rzeczywistością. Ot dlatego moje interwencje.

Toxek.
Początkujący

Toxek przepraszać. :c37
zanim coś napiszesz proponuję upewnić się 5 razy czy aby na pewno tak jest.

Tetaz mam nauczkę, że wszystko trzeba samemu sprawdzać. :smileyredface:

bartYNP
Nowicjusz

zeszliśmy chyba troszkę z tematu :c18 Miał być na temat zestawu a jest gwarancyjny...

dobry-----
Początkujący

jeśli chodzi o podpowiedź co do zestawu to osobiście proponuje, jeśli jeszcze jest to aktualne, szukać body z obiektywem 18-200 , sigma będzie tańsza i spisuje sie super , a co do gwarancji to sprawa wygląda nie tak strasznie bo kupiłem obiektyw na allegro stałke 50mm i jakiś paproch pojawił mi sie pod pierwszym szkłem a że obiektyw jeszcze na gwarancji kupiony przez poprzednika w fotojokerze gdzieś w polsce poszedłem do tego sklepu tyle że w Łodzi i mnie wysłano bezpośregnio do serwisu Sony wiec nie prawda że trzeba przez sklep to tyle OT .