anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zła współpraca obiektywów Sigma z A33 i A55

oldguest
Początkujący

Zła współpraca obiektywów Sigma z A33 i A55

http://www.optyczne.pl/3276-nowo%C5%9B%C4%87-Z%C5%82a_wsp%C3%B3%C5%82praca_obiektyw%C3%B3w_Sigma_z_Sony_A33_i_A55.html

http://www.sigma-photo.co.jp/english/news/info_100910.htm

41 ODPOW. 41
profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

To typowe dla Sigmy.

tomek67-----
Początkujący

To typowe dla Sigmy.

Obiektywy systemowe nie stwarzają żadnych problemów ;) :wink:
Do tej pory kupiłem 2x jasne obiektywy 50mm.
Sony 50mm 1.4, wymagał od ręki regulacji.
Po niej działa ogólnie ok tylko AF jest dość kapryśny.
Kupiłem potem Nikona 50mm 1.4 bo liczyłem na lepszy AF
Faktycznie AF jest bardziej powtarzalny, lepiej sobie radzi gdy jest mało światła i obiekt ma mało kontrastu, tylko dwa egzemplarza, które miałem miały spory front focus i fotki przez to były do kitu.
Serwis Nikona to jedna wielka ściema nic mi nie poprawili pomimo dwukrotnej regulacji i musiałem oddać do sklepu.
Ciut, że firma Fotojoker mi przyjęła ten obiektyw.

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

ale z tego co wynika z komunikatu Sigmy to nie Sony coś ma źle z obiektywami czy korpusami tylko Sigma :) i gratisowo będą to usuwać, pewnie elektronikę mają na jakiś przedpotopowych śmieciach i się wiesza...

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Mi przy podłączeniu Sigmy 70-200/2,8 HSM do a55 nic się nie działo :thumbsup: Wszystko śmigało bardzo sprawnie :-)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.PL.title
Power-----
Nowicjusz

Witam na wstępie Wszystkich, bo to mój pierwszy post tutaj :c10 !

Spadliście mi z nieba z tym tematem, bo już chciałem z puszką jechać do sklepu.
Mam Sigmę 18-50/2.8 EX MACRO, która z A350 i A700 chodzi jak brzytwa, a tu proszę w SLT-A55 jeździ w jedną i drugą stonę (w bardzo wolnym tempie) szukając chyba ostrości :nauseated_face: , po czym wogóle zamiera i tak za każdym włączeniem puszki.
Raz zrobię 10 fotek i za moment znowu to samo. Nawet Panowie w Sony Centre byli w szoku .... .
Teraz już przynajmniej wiem w czym problem i właśnie piszę do Sigmy :thumbsup:

Zobaczymy jak podejdą do tematu .... .
Dam znać co i jak !

Pozdro
Power

profile.country.PL.title
Power-----
Nowicjusz

Witam !

Obiektyw wysłałem w piątek do K-Consult i ku mojemu zdziwieniu dzisiaj ok.12 zapukał kurier z paczką.
Szkło chodzi jak burza. W info o serwisie jest tylko notka, że został wymieniony bagnet z podzespołami i jest już w pełni kompatybilny z A33 i A55.

Pozdro
Power

Tommygun------
Początkujący

Ja sobie do aps-c z braku systemowego odpowiednika dokupiłem sigmę 17-50/2.8 hsm (nie mylić z 18-50/2.8) i nie ma żadnych problemów z działaniem :thumbsup:

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Ta sytuacja jeszcze trochę potrwa. :)

profile.country.PL.title
Power-----
Nowicjusz

Tommygun napisał(a):

Ja sobie do aps-c z braku systemowego odpowiednika dokupiłem sigmę 17-50/2.8 hsm (nie mylić z 18-50/2.8) i nie ma żadnych problemów z działaniem :thumbsup:

To fakt, ponieważ to o wiele młodszy brat 18-50/2.8 więc jest już kompatybilny z 580, 33 i 55

Pozdro
Power