- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
SONY DSC T20
witam mam prboelmz tym aparatem otoz zdjecia nie sa wogole ostre. gdzie sie ustawia ostrosc??? mam ten aparat od tygodnia i nie moge wogole dojsc do tego raz ustawilem juz bylo dorbze wylaczylem aparat wlaczylem i znowu ten sam rpoblem zdjecia sa takie jakby namalowane takie malarksie dolaczam zdjecie jak to wyglada z gory dziekuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale to nie wynika z ostrości (przynajmniej na tym zdjęciu) tylko z małej ilości światła. Wtedy aparat nastawi duże ISO oraz długo będzie naświetlał. Proszę spróbować zrobić zdjęcie w dobrych warunkach oświetlenia i sprawdzić. W takich warunkach nawet lustrzanka ma problem zrobić dobre zdjęcie i to nie poruszone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
oczywisice probowalem rowniez w normalnym swietle i jest to samo nie wiem z czego to wynika ale w kazdych warunkach robi mi tak samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To proszę o przykładowe zdjęcie w dobrych warunkach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
o to te zdjecia niestety innych nie mam gdyz kasowalem a dzisiaj nie mialem jak zrobic zdjecia na zewnatrz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a to drugie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
prosze sie przyjrzec dokladnie te zdjecia nie maja wogole ostrosci
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No ale to dalej nie są dobre warunki, szczególnie na aparat kompaktowy. On próbuje uniknąć poruszenie przez co ustawia wysoką czułość + stabilizacja elektroniczna to tak moim zdaniem. Można spróbować wybrać tryb P i ustawić ISO 100. Tylko że trzeba aparat ustawić na statywie lub postawić na czym i zrobić zdjęcie z auto wyzwalaczem. Jakość powinna wzrosnąć. Drugie wyjście to użycie wbudowanej lampy błyskowej przy małych odległościach (takich jak na zdjęciach) powinno pomóc. Na tym drugim jest ISO 1600 i naświetlanie 1/5s jestem pod wrażeniem że zdjęcie w ogóle jest
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a co to jest tryb p ?? moze to glupie pytanie ale niestety nie znam sie za bardzo na aparatach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
P - Program czyli tryb w którym mamy wpływ na najwięcej parametrów. Mogę się mylić ale wydaje mi się że ten aparat go posiada.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »