Podziel się wrażeniami!
Na początku witam i pozdrawiam wszystkich Alfomaniaków
Jestem na forum od niedawna, wypada się przedstawić, a więc jestem Martin
Od czasu do czasu myślę, że wrzucę jakieś fotki, a dziś zacznę od... pieniędzy.
Proszę więc o jakieś komentarze i podpowiedzi.
Message was edited by: 12MaRTiN90
OK OK już nie męczę tymi zdjęciami
wiem że była to duża wrzutka ale myślałem, że jak jest podzielona na części (bo itak można dodać tylko 6 zdjęć) to może ktoś będzie komantował a ja na bieżąco będę dodawał nowe... no ale tak nie było
Tadeusz napisał(a):
Poza tym zdjęcia, jakby tu powiedzieć, nie najwyższych lotów
Tadeusz napisał(a):
Ot np. zd. 80. - dlaczego czas 1/1000? W rezultacie masz statyczne, nieciekawe zdjęcie.
Na takich pokazach dymów nie ma, więc trzeba zainteresować widza środkami fotograficznymi - tu na pierwsze miejsce wychodzi długi czas naświetlania, rozmyte w smugi tło i... ciekawe kadry.
A w tej masie trudno coś wyróżnić.
Dla wystawiających swoje modele - pewnie tak, jednak poprawne technicznie (dobrze naswietlone i ostre) zdjęcia to nie wszystko. Aby były dobre, powinny być dobrze skadrowane i ciekawie pokazane, a tu tego zabrakło.12MaRTiN90 napisał(a):
a mi się wydawało ze są dobre
"Aparacik sobie dobrał" A operator nie patrzył w wizjer? Jest jeszcze tryb "S". Wszystko zależy, co chcemy pokazać - czasem potrzebujemy np. zbliżenia, małej GO - wówczas tryb A się przydaje, czasem chcemy operować dynamiką, pokazać ruch - więc musimy panować nad czasem migawki - tu tryb S się kłania.12MaRTiN90 napisał(a):
bo priorytet przysłony i aparacik tak sobie dobrał trzeba będzie w końcu przerzucić się na tryb M
Tadeusz napisał(a):
Nie obraź się, to nie totalna krytyka Twoich zdjęć, tylko może brutalne, ale dobre rady na przyszłość.
dla małego odświeżenia mojej galerii.. dynia halloweenowa wykonana przeze mnie
oceniajcie, komentujcie
Znaczy... dynię, czy fotkę? :smileymrgreen:12MaRTiN90 napisał(a):
oceniajcie, komentujcie
Tadeusz napisał(a):
Znaczy... dynię, czy fotkę?12MaRTiN90 napisał(a):
oceniajcie, komentujcie
Dynia ok
Fotka? Pokazuje dynię hallowenową
Gratuluję dyni , chyba bardziej nowego sprzętu , ale dynia też jest ok
Rutek68 napisał(a):
Gratuluję dyni , chyba bardziej nowego sprzętu , ale dynia też jest ok