anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

abwgdzl

profile.country.pl_PL.title
abwgdzl
Początkujący

abwgdzl

Fotografie głównie do rodzinnego albumu. Niektóre podobają mi się bardziej niż inne, może spodobają się również i Wam.

44 ODPOW. 44
wratislavian
Początkujący

abwgdzl napisał(a):

Dziękuję za opinię. Po raz kolejny sugestia zwężania kadrów, muszę nad tym popracować.

ja wiem. może tak masz. może taki styl. ja nie znajduje niczego rażącego w Twoich kadrach.

tweety------
Początkujący

Ładny ten rodzinny albumik a po zastosowaniu się do rad speców technicznie będzie jeszcze lepiej ;) Żona jest śliczną modelką. Szczęściarz z ciebie :)

abwgdzl
Początkujący

Jedna z dzisiejszych spacerowych, filtr żółty 2x + doświetlenie twarzy drugim palnikiem z Metz'a, konwersja do B&W. Jak to wyszło?

BuBu__
Początkujący

chyba za dużo tego doświetlania... twarz moim zdaniem przejarana, kadr z góry jakoś też mnie nie powala

Bertone.
Poszukiwacz

...kadr z góry jakoś też mnie nie powala

Zgadzam się

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Twarz przepalona, poza tym bardziej się prosi o pełniejszy uśmiech :P

abwgdzl
Początkujący

Tak teraz myślę, że ten efekt przepału to w pewnym stopniu efekt takiej a nie innej konwersji do b&w. Może w ten sposób będzie lepiej?

Kadrowanie jest tu dla mnie akurat mniej istotne, bardziej zależało mi na użyciu lampki tak żeby zdjęcie nie wyszło zbyt płaskie i konwersji do b&w właśnie.

abwgdzl
Początkujący

Poradźcie mi proszę jak przy tego typu zdjęciach pozbyć się odbitej lampy w oku?

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

stempelek w ps może załatwić sprawę albo focic bez lampy w bardzo jasnym pomieszczeniu ewentualnie na dworze ;)

witsu------
Początkujący

Ładne zdjęcia. Obejrzałem z przyjemnością.