Podziel się wrażeniami!
Fotografie głównie do rodzinnego albumu. Niektóre podobają mi się bardziej niż inne, może spodobają się również i Wam.
abwgdzl napisał(a):
Dziękuję za opinię. Po raz kolejny sugestia zwężania kadrów, muszę nad tym popracować.
Ładny ten rodzinny albumik a po zastosowaniu się do rad speców technicznie będzie jeszcze lepiej Żona jest śliczną modelką. Szczęściarz z ciebie
Jedna z dzisiejszych spacerowych, filtr żółty 2x + doświetlenie twarzy drugim palnikiem z Metz'a, konwersja do B&W. Jak to wyszło?
chyba za dużo tego doświetlania... twarz moim zdaniem przejarana, kadr z góry jakoś też mnie nie powala
...kadr z góry jakoś też mnie nie powala
Twarz przepalona, poza tym bardziej się prosi o pełniejszy uśmiech
Tak teraz myślę, że ten efekt przepału to w pewnym stopniu efekt takiej a nie innej konwersji do b&w. Może w ten sposób będzie lepiej?
Kadrowanie jest tu dla mnie akurat mniej istotne, bardziej zależało mi na użyciu lampki tak żeby zdjęcie nie wyszło zbyt płaskie i konwersji do b&w właśnie.
Poradźcie mi proszę jak przy tego typu zdjęciach pozbyć się odbitej lampy w oku?
stempelek w ps może załatwić sprawę albo focic bez lampy w bardzo jasnym pomieszczeniu ewentualnie na dworze
Ładne zdjęcia. Obejrzałem z przyjemnością.