Podziel się wrażeniami!
Fotografie głównie do rodzinnego albumu. Niektóre podobają mi się bardziej niż inne, może spodobają się również i Wam.
Ja zupełnie się nie czuję w zdjęciach "makro" ale z racji tego, że w innym wątku proszono mnie o jakieś sample z Sigmy 70mm F2.8 EX DG MACRO to, żeby tam nie zaśmiecać wątku przykładowe zdjęcia wrzucę tutaj.
Jeśli macie jakieś uwagi dotyczące tych trzech zdjęć, to oczywiście będę za nie wdzięczny
kwiatki fajne, szczególnie 11, ale aż prosi się o jakąś mini blendę czy jakie kolwiek, delikatne doświetlenie ich
Prosiłeś o pomoc z okiem, więc zamieszczam swoją propozycję
kwiatki fajne, szczególnie 11, ale aż prosi się o jakąś mini blendę czy jakie kolwiek, delikatne doświetlenie ich
Firianus napisał(a):
Prosiłeś o pomoc z okiem, więc zamieszczam swoją propozycję
Tak lepiej?
no w tym kwiatku akurat nie odpowiada mi to światło od dołu
Ok, tak jak pisałem, można przyjąć, że zupełnie nie znam się na fotografii macro. Z której strony należałoby zatem doświetlić te kwiatki, żeby uzyskać dobry/lepszy efekt?
ja z góry mówię, ze mnie też amator ale gdyby tak dać jakieś fajne światełko z lewej i prawej strony na wysokości kwiatka? ale to tylko propozycję, choć myślę, że jeśli masz możliwość to warto pobawić się z dwoma źródłami światła w różnych pozycjach
fajne te kwiatkowe foto ,