Podziel się wrażeniami!
Trochę mojej pracy. Proszę o ocenę.
I jeszcze:
Raz, dwa, trzy... pierwszy!!
Moim amatorskim okiem (bo potem wypowiedzą się fachowcy i nie będzie co pisać):
1 - tulipan (bo to chyba tulipan - co?) - OK choć może ostrość dał bym bardziej na pręcik - to jest zależne od Twojej koncepcji...
2 - spoko
3 - takie małe z przewagą żółtego - chyba się trochę zapędziłeś ze zmniejszaniem Trudno mi powiedzieć co tam jest...
4 - nooo... ten słup w oddali po prawej rozwalił to zdjęcie na drobne kawałki. A cień fotografującego (wiem, wiem - pewnie zamierzony) jeszcze dołożył do pieca A takie fajne zdjęcie...
5 - dziecko (dziewczynka - prawda?) dla mnie bez zarzutu. Udane i bardzo fajne zdjęcie!
6 - pomysł przedni ale tego kota tam prawie nie widać Ja to trochę przyślepawy jestem ale naprawdę jakoś się wtapia w tło...
Podsumowując - 1,2 i 5 spoko zdjęcia, 3 - nie wiem ,4 - nie bardzo, 6 - nie mam zdania.
Dziękuję za uwagę
Aha! Jeśli możesz to nie wycinaj EXIF-ów - one dużo mówią...
Witam
1- brak ostrości
2- w zasadzie jest Ok, zastanawiam się jednak, czy nie dałoby się inaczej skadrować zachowując złoty podział...
3- nie przemawia do mnie, taka mała barwna plama
4- cień, słup... kadr nie najlepszy
5- śliczne
6-dobre choć trochę zlewa się z tłem
edit: widzę, że trochę się powtórzyłem za doslavem, ale to dlatego, że nie czytam wcześniejszych ocen żeby nie dać się ukierunkować. Ale to dobrze, nie tylko ja się czepiam
Doslav
1. tak, to tulipan.
3. Faktiko, coś mi to małe zdjęcie wyszło
5. Tak to dziewczynka, masz oko Maria Magdalena
6. Nie miałem farby pod ręką i kocura słabo widac :smileytwisted:
Creatoor
Dziękuję za ocenę Zgadzam sięz opiniami o zdjęciach.
Ale gdzie te EXIF-y się podziały to nie wiem. Efekt nie zamierzony.
acinloop napisał(a):
Doslav
5. Tak to dziewczynka, masz oko Maria Magdalena
Creatoor napisał(a):
edit: widzę, że trochę się powtórzyłem za doslavem (...)
Tu trochę weselsza:
No i proszę! Udało się w miarę dyskretnie użyć lampy Osobiście uważam, że dziewczynka to może mieć ciut dłuższe włoski więc nie ucinał bym ich z tyłu chyba. Odrobinkę szerzej...
Może też ciut bym podostrzył...
Ale za to modelka... No normalnie od aparatu to się nie powinieneś odrywać ani na chwilę
doslav napisał(a):
Ale za to modelka... No normalnie od aparatu to się nie powinieneś odrywać ani na chwilę
interesująca 2 i 6
ze względu na temat