anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

acinloop >bohomazy cz.2<

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

acinloop >bohomazy cz.2<

Trochę mojej pracy. Proszę o ocenę. ;)

199 ODPOW. 199
acinloop
Nowicjusz

Sssspoko luzik :) proszę tylko o ocenę zdjęć...

doslav.
Poszukiwacz

Oj! Widzę, że się nieporozumienie wkradło do fajnej galerii :|

Tomek69N napisał(a):

Może w ramach przełamania tak byś coś z modelką pogadał, kawy się napił albo poczytał? Coś nie przekonujące niestety wygląda jakbys powiedział jej tylko nie patrz kochanie w obiektyw i tak właśnie zrobiła.

acinloop - może faktycznie Tomek69N użył żartobliwej formy ale mniej więcej wiem o co mu chodziło i nie podejrzewam, żeby chciał w jakikolwiek sposób z Ciebie zakpić czy (co gorsza) obrazić Cię. Po prostu tak się przyjęło, że największą siłę wyrazu mają portrety gdzie modelka patrzy w obiektyw. Wzrok modelki "patrzącej" na widza przyciąga uwagę. No i podobno oczy są oknem duszy a przecież w portrecie o to właśnie chodzi, żeby pokazać oglądającym kawałek duszy osoby portretowanej.
A do tego potrzebny jest dobry kontakt pomiędzy modelką a fotografującym. Czasem można go złapać (ten kontakt) metodami opisanymi przez Tomka a czasem osoba fotografowana to ktoś dla nas bliski i takie porozumienie osiągamy niejako "z urzędu" :)
Myślę, że nikt tu nikomu nie chciał sprawić przykrości...

A jeśli chodzi o zdjęcia...
W 13-ce ostrość jest na tym czerwonym kwiatku ale coś chyba nie tak z głębią ostrości. Albo jest za duża i twarz modelki wydaje się po prostu nieostra (a zamiar był pewnie taki, żeby była rozmyta - poza GO), albo za mała...
14-ka - bardzo fajne zdjęcie, ciekawe światełko. Nawet z tym spojrzeniem w dal. Podoba mi się. Niemniej warto byłoby spróbować wersji ze wzrokiem na obiektyw. Tym bardziej, że osoba którą fociłeś ma oczy które naprawdę przyciągają uwagę.
15-ka - właściwie to samo co powyżej. Pewnie fachowcy od portretów niepochlebnie się wyrażą o tych plamach światła na twarzy i sylwetce ale mi się akurat tak podoba :D

Generalnie masz farta bo widzę, że masz piękną modelkę i chyba chętną do eksperymentów (fotograficznych) - warto to wykorzystać. Bo wydaje mi się, że dziewczyna nie ucieka chyba sprzed aparatu - prawda?
Fajna seria - jeśli masz więcej - pokaż :D

acinloop
Nowicjusz

doslav dziękuje za krytykę i rady.Następnym razem dostosuję się do Twoich uwag. Sesja była zrobiona na "szybkiego" więc może i przez to tyle błędów :smileyredface:
A co do Tomek69N. Nie mam Mu tego za złe tylko nie zrozumiałem Jego postu. :smileyredface:
Tomek69N Przepraszam. ;)

doslav.
Poszukiwacz

Szczerze mówiąc - dla mnie najlepsiejsze :nauseated_face:
Jakoś szczególnie obrabiałeś tę fotkę (17)? Bo wydaje mi się, że jest taka... hmm... miękka?
To akurat mi się podoba tylko z czystej ciekawości pytam :D

acinloop
Nowicjusz

acinloop napisał(a):

Jakoś szczególnie obrabiałeś tę fotkę? Bo wydaje mi się, że jest taka... hmm... miękka?

Delikatne poprawki w Corel Paint Shop Pro Photo X2 ;)

doslav.
Poszukiwacz

Osobiście jestem fanem ciemnej strony fotografii :slight_smile:
Widzę, że i na jasno można fajne zdjęcia uzyskać...

acinloop
Nowicjusz

doslav napisał(a):

Osobiście jestem fanem ciemnej strony fotografii :slight_smile:
Widzę, że i na jasno można fajne zdjęcia uzyskać...

Czasami trzeba i komputera użyć...
Ale najpierw, to muszę w stałke zainwestować ;)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Jest git :) ja też muszę się powstrzymać najwyrażniej z moim zgredowatym charakterkiem. Nowsze portrety to jest właśnie to o co mi chodziło...tylko tak dalej :) karnałem sie troszkę na kolarce po okolicy i przewietrzyłem. Po urokliwym zadupiu, bo u mnie jeszcze słonko po oknie świeci.

acinloop
Nowicjusz

Tomek69N napisał(a):

(...) bo u mnie jeszcze słonko po oknie świeci.

:shock: To gdzie Ty mieszkasz?

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Na końcu mapy Europy, na 69 równoleżniku N dokładnie. Jak w opisie profilu.