anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amator potrzebujący wskazówek.

nelsee
Początkujący

Amator potrzebujący wskazówek.

Witam ;) Jestem poczatkującym fotografem, niedawno zakupiłam lustrzankę sony alpha 300, z obiektywem SIGMY DC 18-200 mm, na razie robię tysiące zdjęć, z których wybieram te "perełki" moim zdaniem, chciałabym Waszą ocenę moich zdjęć ;) Z pomocą w odnalezieniu się na tym forum, za co bardzo dziękuję, dotarłam tutaj i mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze ;)

9 ODPOW. 9
nelsee
Początkujący
docentstopczyk
Początkujący

nelsee napisał(a):

na razie robię tysiące zdjęć

syndrom cyfry. ale każdy to przechodzi. ja długo nie mogłem się przestawić na dawny "analogowy" tryb robienia fotek, gdzie szanuje się klatkę i myśli nad ujęciem a nie pstryka "jak leci".

dlatego moja rada będzie prosta: zwolnij :)

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

002 w miare oki ale bym wawalił ta galazke co sie tam plącze :c20
pozdrawiam

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

:c37 witam
1 - ? ciemno, centralnie i ogólnie kiepsko
2 - jak już miałbym coś wybierać to byłoby to właśnie to - tylko te gałązki przeszkadzają i mniej miejsca z lewej strony bym zostawił ;)
3 - nietrafiona ostrość
4 - najgorsze, taka sobie trawka, krzywo i generalnie :c9
5 - obciąć w kwadrat, BW wysoko kontrastowe i będzie dobre :thumbsup:
a generalnie to docent dobrze mówi - oszczędzaj kadry ;)
i jeszcze poczytaj o kadrowaniu, kompozycji, trójpodziale i złotym podziale :thumbsup:

krzyho4
Początkujący

002 gdyby w tle bylo widac wiecej tych nieszczesnych srubek.(nieszczesnych to tylko moja osobista historyjka zyciowa )bylo by ciekawsze , ale i tak jest :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Witaj na Forum.
Czy Tobie podobaja sie te zdjecia,ktore zamiesciles?Bo mi zadne.Kompletnie nie przedstawiaja nic interesujacego.

Proponuje zaczac od teorii,ktorej de facto masz mase w internecie jak i na naszym Forum.

Odszukaj watek ABC fotografowania i do dziela.Zreszta pewnie za chwile pojawi sie tu Creatoor i On Cie wyekspediuje do odpowiednich linkow.

Pozdrawiam,

wojtek0
Początkujący

Ja jako totalny amator podłącze się do wypowiedzi kolegi docent stopczyk ,nie ma co strzelać fotek na sztukę ,wiem to po sobie, jak dużej pomyślę, pokombinuję z kadrem wychodzi o niebo lepiej :thumbsup:

powodzenia :thumbsup:

nelsee
Początkujący

Dziękuję bardzo za wszytskie uwagi, są bardzo cenne, na pewno poczytam, zaraz się za to zabiorę, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej ;)

spolgoran1qmpze
Początkujący

na razie niczego ciekawego nie pokazałeś. widać jedynie mocne zachłyśnięcie się lustrzanką. ;)
Chyba każdy ten etap przechodził.

Spróbuj poszukać w swoim otoczeniu motywów, które by były naprawdę interesujące.