anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amatorskie fotki z H 10

profile.country.pl_PL.title
klimad
Początkujący

Amatorskie fotki z H 10

Przedstawiam kilka fotek z mojego aparatu proszę o podpowiedź co można zmienić aby ulepszyć zdjęcia

8 ODPOW. 8
nieporadna
Początkujący

Witaj na forum :)
Najpierw radziłabym wstawić trochę większe te fotki, bo te są jakieś małe i raczej nikt ich nie skomentuje z prostej przyczyny - nic nie widać ;)
A jak to zrobić znajdziesz tu: viewtopic.php?f=42&t=2392" target="_blank
Czekam na powiększenia, bo zapowiadają się ciekawie :)

ci.nek
Początkujący

Witaj.
Nieporadna już dała Ci bardzo dobry pomysł jak ulepszyć fotki ;)
Podmień załączniki na większe i weźmiemy się za komentowanie :)

klimad
Początkujący

Więc zmieniam rozmiar ale i zdjęcia dodałem nowe

nieporadna
Początkujący

Drobna uwaga na początku - numeruj zdjęcia - łatwiej je wtedy komentować ;)
A co do zdjęć i mojej skromnej opinii:
- konie - temat ciekawy, ale niestety nie ujęcie i jakoś mi nic do głowy nie przychodzi, co by tu można zrobić, bo ci ludzie i budki po prawej psują cały urok
- "góra piasku z filmu Czterej Pancerni i Pies zmieniła sie przez ostatnie dziesięciolecia" - ładne i wydaje mi się, że we właściwych proporcjach, ale to moje amatorskie zdanie :)
- kaczucha - trochę za ciemna i kaczucha niewyraźna :(
Powiększ te pierwsze fotki, bo wyglądają ciekawie i z przyjemnością bym obejrzała :D

ci.nek
Początkujący

klimad napisał(a):

Więc zmieniam rozmiar ale i zdjęcia dodałem nowe

Tak dużo lepiej :) ale jeszcze prośba o numerację ;)

nieporadna napisał(a):

- konie - temat ciekawy, ale niestety nie ujęcie i jakoś mi nic do głowy nie przychodzi, co by tu można zrobić, bo ci ludzie i budki po prawej psują cały urok

od biedy budki mogłyby być tylko główny temat zdjęcia jest bardzo mało widoczny, czyli za dużo nieistotnego tła a za mało dżokejów ;)
góra piasku - fajny widok ładnie umieszczony horyzont, tylko lekko kontrast do podniesienia
kaczka - tutaj poległeś z ostrością, a ta ciemność to wina robienia fotki pod słońce, a raczej pod jego odbicie od tafli wody. Godziny południowe nie są dobrą porą na tego typu fotki ;)
Pozdrawiam

klimad
Początkujący

Dziękuję wszystkim za opinie na pewno się do nich zastosuję i wkleję ( już ponumerowane ) zdjęcia do porównania

Melanie------
Początkujący

pierwsze 3 zdjecia, juz wiesz ze za male, wiec pod ocene ich wogole nie wezme ^^
hmm.. koniki: moglyby byc nie az tak bardzo z przodu tylko lekko z boku i bez tej 'widowni' z prawej ^^
to z drzewami i piaskiem ladne nawet ;)
a kaczka ma za ciemna glowe, za bardzo z gory, i woda troche brzydka ^^ +kaczka nie ostra troche ;]

czekam na wiecej.. udanych kadrów ;)

Kierniak
Nowicjusz

klimad napisał(a):

Dziękuję wszystkim za opinie na pewno się do nich zastosuję i wkleję ( już ponumerowane ) zdjęcia do porównania

Szkoda, że nie wkleiłeś.