Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem tutaj nowym użytkownikiem. Jestem posiadaczem aparatu Sony DSC-H50 od piątku, natomiast użytkownikiem od dzisiaj
Zrobiłem dzisiaj kilka zdjęć, które właśnie zamieszczę i proszę o opinie... szczere..., a zdjęcia są robione przeze mnie pierwszy raz na tym aparacie
Pozdrawiam
Witam serdecznie
Gratuluję sprzętu i mam nadzieję, że to początek długiej i wspaniałej przygody z fotografią. Nie będę w tej chwili skupiał się nad zdjęciami. Rób ich jak najwięcej i obserwuj efekty. Połącz to jednak z teorią. Czytaj i ucz się. Zacznij od dokładnego przestudiowania instrukcji. Staraj się przetestować wszystkie możliwe ustawienia aparatu i porównaj wyniki. Przeglądaj exify.
Zdjęcia, które prezentujesz są przeeksponowane (za jasne) i mało nasycone kolorami. Spróbuj sam na razie dojść do tego jak to zmienić. W czym tkwi błąd? Podziel się swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
Witaj.
Witam serdecznie w gronie Sony
Prosiłbym o numerowanie fotek, bo tak to ciężko jest je komentować.
Za najlepsze ze wszystkich uznałbym fotkę DSC00117.JPG urzekła mnie falista linia horyzontu i kolor nieba, jednak minus za lewy i prawy dolny róg, za te niepotrzebne gratisy na fotce oraz kontrast i nasycenie.
Fotka DSC00108.JPG wsunie mam do niej identyczne uwagi, inny kadr, inne ustawienia i byłoby bardzo ładnie.
Dziś już pewnie masz dużo bardziej "obczajony" aparat, wiec czekam na nowe fotki.
Pozdrawiam
..34 - moze przyjsc o innej porze dnia zeby slonce nie swiecilo tak prosto z gory, bo wtedy wlasnie wychodzi za jasne ;]
..17 takie zwykłe troche ^^
..08 tak jak poprzednie 😜
pozdrawiam i zycze rozwijania swoich umiejetnosci w fotografii
Zbyt mało i jednorodnie aby komentować. Dorzuć co nieco to pogadamy!