Podziel się wrażeniami!
Proszę o ocenę..
c.d...........c.d.
jeszcze kilka moich prac...
Witam ponownie
Dostrzegam w Twoich zdjęciach wspólny mianownik: patrzysz na to co cię otacza i fotografujesz to. Niekoniecznie szukasz okazji ale bierzesz to co się dzieje wokół. I to jest dobra cecha. Niemniej jednak powielasz jeden zasadniczy błąd. Nie dopracowujesz tego do końca. Z boku wygląda to tak: ' świetny krucyfiks, pstryknę mu fotkę' - ale nie dopracowałeś światła, a może by tak go doświetlić.
Albo: 'pstryknę zegarki' ale nie zadbałeś by na zdjęciu nie było widać paprochów na wyświetlaczu. Albo: 'fajny łańcuch, zrobię mu zdjęcie', ale czy pomyślałeś co jest w tle.
Masz naprawdę dobre oko. Nie zmarnuj tego. Postaraj się trochę poczytać. Pamiętaj, że lepiej zrobić jedno dobre zdjęcie niż 100 nie przemyślanych.
Trzymam kciuki i stawiam na wojtuss'a95
pamiętaj o numeracji bo przy tylu fotkach na raz, można się pogubić.
wa-wa_1 - zastosowana przez Ciebie perspektywa powoduje jeszcze większe "lecenie" wież
wa-wa_2 - podoba mi się, tylko za mocno przymknięta przysłona bo wyszło troche za ciemno, jednak zdjęcie przyciąga moja uwagę
wa-wa_3 - to, że centralnie to połowa biedy, ale najgorsze są te nakładające się latarnie na chyba główny temat zdjęcia.
wa-wa_4 - nie podoba mi się ta fotka bo nie wiem co Chciałeś tu pokazać
wa-wa_5 - było by fajne zdjęcie gdyby modelki patrzyły się w aparat
22 - ładnie uchwycony łańcuch tylko coś Ci w tło wlazło
23 - ciemno
24 (chyba) - było ułamać ten listek zasłaniający kwiatek i jeszcze umieściłbym łodygę w którymś z prawych rogów
troszeczkę fotek, jeszcze ze spacerku
cd 2.
Jak dla mnie to najciekawsze to "Lecący ptak" - przypomina mi trochę takie kartki trójwymiarowe, całkiem fajne jest też "wa-wa 5"
No cóż. Podtrzymuję to co wcześniej napisałem, choć przyznam, że wśród ostatnich fotek nic mnie nie powaliło na kolana.
30 -źle ustawiona ostrość, a właściwie jej brak
31 - brzydki kadr, brak dynamiki
32 - pole jak to pole, przynajmniej dobrze skomponowane i ostre
33 - no właśnie... gdzie 33?
34 - aż się prosi przybliżyć roślinkę, obcinając łodygę do maximum
35 - pominę milczeniem
7 - zwykłe cyknięcie w którym dopiero z opisu można się domyśleć że chodzi o góry na pierwszy rzut oka idzie wnętrze samochodu i deszczowa pogoda
Za to 8, 10 i 17 są fajne chociaż w 17 mogłeś wybrać ładniejszą wisienkę ale i tak wygląda apetycznie
30 też jest spoko chociaż sam nie wiem na co bym ustawił priorytet
Witam, sporo pomysłów, w tym wiele udanych. Powodzenia w foceniu!