Podziel się wrażeniami!
Witam!
Obserwuję forum od dłuższego czasu. H5 jest pierwszym cyfrowym aparatem, który posiadam (a posiadam go od 2 lat). Fotografia to teraz takie moje małe hobby:) Do profesjonalizmu długa droga (nie ten czas i nie ten sprzęt ), ale od czegoś trzeba zacząć... Liczę na Wasze komentarze, sugestie i z góry dziękuję
i kolejne:)
Ech... pierwsze posty i troszkę nie tu gdzie trzeba (cóż, o tej porze każdy się może pomylić, hehe) ( Przepraszam i proszę o przeniesienie do Foto Galerii
Dzięki
"... proszę o przeniesienie do Foto Galerii
Dzięki
RASTX napisał(a):
Fot. nr 6 mroczne, przypomina mi film "Blair Witch Project", taki klimat.
Witaj Kasiu.
Bardzo fajne zdjęcia, masz ciekawe pomysły tylko szkoda, że tak późno prezentujesz swoje fotki
1,2,3 ok, no może na 3 ta chyba spacerówka lekko psuje ujęcie
4 - na minus ten czerwony słupek no i może lekko ostrość
5 - do przycięcia z prawej, ale brawa za ujęcie
6 - jak pisał kolega RASTX fajny klimacik, ale nie aż taki mroczny jednak poległa tutaj ostrość i chyba rozmazane, ale pewnie było tam dość ciemno.
Czy wyostrzasz fotki po zmniejszaniu?
To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki
Czy wyostrzasz fotki po zmniejszaniu?
To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki
Fotki dodałam tak późno, ponieważ moje dziecko zwykle jest bardzo absorbujące W ciągu dnia "dobiegam" do kompa odświeżać interesujące mnie strony, co właśnie uczyniłam
Dzięki za cenną uwagę. W związku z tym co pokazałeś stwierdzam, że muszę popracować nad ostrością , bądź wyostrzać już zrobione Zauważyłam, że im więcej zoom'u tym lepsza głębia ostrości, ale i tak obiekty na których "skupiam" ostrość są często rozmazane. Nie wiem jak temu zaradzić, chyba statyw mnie ratuje Zauważyłam też, że duuuuużo lepszą stabilizację obrazu osiągam przy włączonej lampie. Tak też zwykle robię, choć najczęściej ta lampa nie jest potrzebna. Jeszcze troszkę czasu upłynie zanim "ogarnę" mój aparat, ale z Twoją i innych pomocą mam nadzieję ogarnąć go szybciej
Chodzi o to, że zdjęcia po zmieszaniu tracą lekko ostrość (taka natura algorytmu zmniejszania) i należny je wyostrzyć. Natomiast zdjęcia wykonane aparatem nieostro lub poruszone nie dadzą się już za bardzo wyostrzyć
Zauważyłam, że im więcej zoom'u tym lepsza głębia ostrości, ale i tak obiekty na których "skupiam" ostrość są często rozmazane. Nie wiem jak temu zaradzić, chyba statyw mnie ratuje