anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amatorszczyzna z H7 ;) proszę o komentarze i sugestie

lupus-----
Początkujący

Amatorszczyzna z H7 ;) proszę o komentarze i sugestie

Witam, i pozdrawiam wszystkich fotomaniaków :) To mój pierwszy post i pierwsze fotki na tym forum. H siódemkę nabyłem ok półtora roku temu, ale tak na dobrą sprawę stosunkowo niedawno zacząłem pracować nad bardziej przemyślanym fotografowaniem i zapoznawaniem się z techniczną stroną focenia. Wcześniej było to po prostu pstrykanie idiot-kamerą w trybie Auto :?
Efekty mojej pracy poniżej

40 ODPOW. 40
nieporadna
Początkujący

Witaj na forum :)
Jak dla mnie to zrobiłeś powalające wejście :nauseated_face:
Ta kaczka wygląda jakby fotomontaż :slight_smile:
Ważka - przepiękna - jak ją namówiłeś do pozowania? :slight_smile:
Pajęczyna :rolling_eyes:
Nic "+" nic "-"
Czekam na więcej ;)

lupus-----
Początkujący

Bo się zaczerwienię ;) Jestem amatorem i mnie się podobają, aż się boję jak się fachury za mnie wezmą to suchej nitki na mnie nie zostanie :P
Zapewniam że montażu żadnego tu nie ma, niedawna zacząłem się dopiero bawić w photoshopie i pewnie jeszcze bym nie potrafił. Poprawiałem nieco kadr, nasycenie i ewentualnie gamma.
Co do ważki - no cóż, przydaje się zoom x15 w H7 :)
Dodam coś więcej jak pierwsze trzy zostaną prześwietlone.

kaska_s
Początkujący

Witaj!

Podobają mi się wszystkie trzy zdjęcia, już sobie wyobrażam Twoje makro po zakupie Raynox'a :shock: Ważka jest the best

Pozdrawiam, czekam na więcej zdjęć :)

lupus-----
Początkujący

Też się nie mogę doczekać Raynoxa ale teraz tyle wydatków ( ślub już za 2,5 tygodnia ) że nawet te dodatkowe 200 mi żal wydać.
Zdjęcie ważki ma chyba za dużo cienia z prawej strony kadru ale nie bardzo mogłem się z tym uporać, wredota siedziała na listku nad jeziorkiem 😕

ci.nek
Początkujący

Witaj na forum.

nieporadna napisał(a):

Jak dla mnie to zrobiłeś powalające wejście :nauseated_face:

Zgodzę się jak na kogoś kto dopiero zaczyna przygodę z fotografią, bardzo ładne fotki :)

1- bardzo ładna pajęczynka, gdybyś jej środek umieścił np w DP mocnym punkcie byłaby rewelacyjna ;)
2 - ładnie skadrowana ważka, oczy w LP mocnym punkcie, przeciwwagą zrobiłeś ogon, czy jak to tam u nich się nazywa :D ten cień lekko psuje, ale sam wiem jak ciężko zrobić dobrą fotkę w takim momencie.
3 - kaczka ma pewien minus nie widać oka, poz tym bardzo ładnie.
Po takiej dawce, aż nie mogę się doczekać nowych zdjęć.
Pozdrawiam

lupus-----
Początkujący

1- bardzo ładna pajęczynka, gdybyś jej środek umieścił np w DP mocnym punkcie byłaby rewelacyjna ;)

Kiedy ją fotografowałem to nie wiedziałem co to są mocne punkty ;) Szczerze mówiąc mam jeszcze drugą wersję tej pajęczynki umieszczoną centralnie w środku i do tej pory tamta mi się bardziej podobała :smileyredface:

lupus-----
Początkujący
PavelMat-----
Początkujący

Witam!
Wg. mojej amatorki to
pszczółce nic bym nie zmieniał, takie mi sie podoba,
pieskowi to jak dla mnie lekko przyciać z lewej i wydłużyć z prawej,tak dla mnie bylo by fajniej,
W fontannie to głowa z prawej strony mogła by być doświetlona.
No to tyle z mojego punktu widzenia...
Pozdrawiam :)

nieporadna
Początkujący

Witam ponownie :)

6 - piękna kolorystyka ... taka dziewczęca :slight_smile: w sam raz dla pszczółki
5 - ciekawe ujęcie, tylko nie każ więcej pieskowi wchodzić na tory, bo mu się jeszcze jakaś krzywda stanie, a szkoda by go było, bo widać, że żywotna bestyjka :D
4 - hehehe w końcu się pani umyła :slight_smile: ciekawe tylko trochę zaciemne