Podziel się wrażeniami!
Witam, i pozdrawiam wszystkich fotomaniaków To mój pierwszy post i pierwsze fotki na tym forum. H siódemkę nabyłem ok półtora roku temu, ale tak na dobrą sprawę stosunkowo niedawno zacząłem pracować nad bardziej przemyślanym fotografowaniem i zapoznawaniem się z techniczną stroną focenia. Wcześniej było to po prostu pstrykanie idiot-kamerą w trybie Auto
Efekty mojej pracy poniżej
lupus za fotki, nawet nie ma się do czego "przyczepić"
raynox przetestowany, pierwsze próby H-7 z "okularami"
Krótka historia z życia owadów w trzech odsłonach.
swietne jest to twoje makro.. i jeszcze te "miny" robaczkow ^^
Robaczki są świetne - podobają mi się strasznie
Też tak chcę
lupus napisał(a):
Krótka historia z życia owadów w trzech odsłonach.
ciekawe makro, 14 i 16 są najlepsze
natomiast historia wyszła z ciut nieładną teksturą, nie używałem nigdy raynox wiec nie mogę się za dużo na ten team wypowiadać, ale widzę że poza tym ładnie sobie radzi.
lupus świetne makro! Krajobraz też bardzo ładny, najmniej podoba mi się 10, gdybyś złapał ostrość (+zoom) na żonkę byłby bardzo ładny portrecik i myślę, że żonie też by się jeszcze bardziej podobało takie zdjęcie:), ale rozumiem, że chodziło Ci właśnie o ostre listki na fotce:)
kaska_s: mam drugą wersję tego zdjęcia z ostrością na żonie ale nie szczególnie jest zainteresowana publikowaniem własnego wizerunku dlatego zamieściłem wersję z ostrym listkiem, który też mi się osobiście podoba
Niestety fotki makro w moim wykonaniu na razie odeszły na bok, bo po pierwsze siedzę teraz w bardzo gorącym kraju na pustyni i nie zabrałem ze sobą Raynoxa (zresztą z żyjątkami tutaj ciężko) a po drugie trochę mi wlazło piachu w obiektyw więc nie wiem czy mi się uda jeszcze jakieś foty porobić tym sprzętem 😕
może coś jeszcze ze swoich starszych zdjęć wrzucę jak poszperam w archiwum
Bardzo fajna galeria. Widać, że masz pomysły i opanowałeś sprzęt