Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry,
Oswajam od jakiegoś czasu Alfę 300 i czeka mnie tutaj pierwszy sprawdzian ;]
Pierwsza trójka na pożarcie...
Pozdrawiam
Amtrak
Próby całkiem udane w zdjęciu nr 2 pousuwałabym te kolorowe bibeloty leżące dookola, wprowadzają bałagan w kadrze. a lampki solne przyjemnie mi się kojarzą z giełdą minerałów, z której wlaśnie wróciłam
Bardzo kolorowo, pozytywnie
W zdjęciu z solą ten biały punkt bardziej rzuca mi się w oczy niż reszta.
colorful napisał(a):
Próby całkiem udane
w zdjęciu nr 2 pousuwałabym te kolorowe bibeloty leżące dookola, wprowadzają bałagan w kadrze. a lampki solne przyjemnie mi się kojarzą z giełdą minerałów, z której wlaśnie wróciłam
10zer napisał(a):
Bardzo kolorowo, pozytywnie
![]()
W zdjęciu z solą ten biały punkt bardziej rzuca mi się w oczy niż reszta.
Udanych następnych kadrów.
Pozdrawiam
Da się, choć jest to dość trudne (żeby nie było śladu ingerencji), ale chodzi o to, aby wyrobić sobie nawyk widzenia obiektu fotografii przed zrobieniem zdjęcia, jako gotowe zdjęcie. Czyli takie przeszkadzajki usuwamy przed naciśnięciem spustu migawki; to samo tyczy się tła, na które często nie zwracamy uwagi - "wyłazi" dopiero na zdjęciu.Amtrak napisał(a):
Nie mam za bardzo pomysłu, żeby je wyciąć bez uszkodzenia kielichów...pewnie tak pozostaną.
fajnie tu
fajny malec na zdjęciu 4 ...
Pierwsze fotki całkiem sympatyczne czekamy na kolejne.
Tadeuszu, z tym "wyłażeniem" szczegółów po zrobieniu zdjęcia nieraz już miałem do czynienia. Ciężko czasem to opanować, szkoda tej bródki, nie zdążyłem oddalić się z aparatem po okrzyku w wolnym przetłumaczeniu "pokaż mi to!!!" ;]
Bardzo cenne uwagi, dziękuję.
Pablo_duch
Docencie podziękowania od mojej etatowej modelki.
Dziękuję Quter.
Załączniki, rzecz jasna... ;]