anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

arekF - ładne obrazki

arekF-----
Początkujący

arekF - ładne obrazki

Witam, prezentuję pierwsze zdjęcie moim zdaniem nie przynoszące wstydu fotoamatorowi jakim jestem, od miesiąca mam sony :c56 33 z kitowym obiektywem 18-55, na wiosnę planuję doqpić 55-200 żeby można było w plenerze focić. A na razie pstrykam co dojrzę ładnego i sie uczę :-)

15 ODPOW. 15
profile.country.GB.title
roka63------
Doradca

:c37

Pomysłów na zdjęcia... są miliardy... jak nie więcej. Na przykład... znam ludzi z tego Forum, którzy podeszliby o wiele ciekawiej do pierwszej pracy. Wszystko zależy od podejścia...

Tytułujesz Album "ładne obrazki"... w sumie masz do tego prawo, dobrze, że podoba Ci się to co robisz... ostatnia praca? Ja osobiście próbowałbym zrobić to zdjęcie bez tych drzew na pierwszym planie... ale to tylko ja...

Życzę wielu udanych kadrów... i wspaniałej zabawy z Alfą

:c20

profile.country.pl_PL.title
nestbird75
Poszukiwacz

witaj Arku. ja też jestem foto pstrykaczem i póki co jeszcze na amatora się nawet nie pisze hihi. nie bierz zbyt mocno do siebie krytyki ale weź ją głęboko do serca. na internecie można znaleźć mnóstwo kursów, książek, poradników jak robić dobre fotki i szczerze Ci powiem że bez tego nie mamy szans, ja ciągle czytam, oglądam zdjęcia innych, subskrybuje poradniki;-).
tez mam ten model aparatu co i Ty bo myślałem że dzięki temu będę robił lepsze fotki... fakt aparat jest super ale sprzęt to tylko 10% dobrego zdjęcia bo widziałem już takie co fotografowie zrobili komórką i były cudne i pod względem technicznym dobre;-)
Pozdrawiam i życzę dużo wolnego czasu na naukę;-)

arekF-----
Początkujący

cerkiew napotkana gdzieś na trasie do Hajnówki

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Witam , napiszę kilka moich rad co do 3,4.
3 zbyt wysokie ISO . Statyw iso 100, wypoziomować ,wyostrzyć i będzie bardzo fajne.
przy 4 też popełniasz podobne błędy a można wydłużyć czas ekspozycji, zmniejszyć czułość do 100 i będzie ok.

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Na ostatnim gałązki włażą na wieżę, nie wygląda to dobrze;(

arekF-----
Początkujący

dzięki za radę, spróbuję