anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BARI1503

bari1503
Początkujący

BARI1503

:smileyredface:

55 ODPOW. 55
bari1503
Początkujący

bari1503, dalej z ostrością jest coś nie tak :(

Zdjęcie robiłeś o 17:38 więc światła miałeś już mniej niż w dzień - dlaczego zatem dajesz tak wysoką wartość przysłony f22 i tak wysokie ISO 3200? Dodatkowo dałeś WB na żarówkowe przez co zielony i biały wygląda jak niebieski.

Spróbuj to samo sfotografować na przysłonie między 5.6 - 8, ustaw ISO 100 i najlepiej WB AUTO. Zobacz jaka będzie różnica w zdjęciu :) :thumbsup:

Hmm mialem swiatła sporo bo mieszkam w irlandii a tu jest godz do tyłu! ale tak mam problem z ostroscia zreszta mam problem ze w szystkim jak pisalem na poczatku jestem totalnym amatorem ucze sie wszystkiego od podstaw a co do ostrosci to po zmniejszeniu jakosc sie psuje :(

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

To, że jest czas podług Greenwich to nic takiego w stosunku do rzeczywistej różnicy światła o jakieś trzy godziny. Niemniej jednak Twoje nastawy aparatu nie sprzyjają tego typu zdjęciom.

profile.country.pl_PL.title
maro_ka
Początkujący

Hmm mialem swiatła sporo bo mieszkam w irlandii a tu jest godz do tyłu! ale tak mam problem z ostroscia zreszta mam problem ze w szystkim jak pisalem na poczatku jestem totalnym amatorem ucze sie wszystkiego od podstaw a co do ostrosci to po zmniejszeniu jakosc sie psuje :(

po zmniejszeniu zdjęcia postaraj się użyć funkcji sharpen w programie graficznym. Z jakiego programu korzystasz?

bari1503
Początkujący

NERO FOTOSNAP

maro_ka
Początkujący

nie wydaje mi się żeby był to program do obróbki zdjęć. Poczytaj na forum są darmowe lepsze rozwiązania takie jak Photo Filtre bądź GIMP. Warto zapoznać się z tymi programami i wybrać który jest dla Twoich potrzeb.

bari1503
Początkujący

No tak mam tez gimp

smoku215
Początkujący

Bardzo ładny zamek :) , szczególnie po korekcji Witsu ;)

bari1503
Początkujący

:smileyredface: Wiem ze to nie na temat ale czy ktos mi powie jak zmienic moj nick z AMATOR na inny?????

doslav.
Poszukiwacz

Już sobie poradziłeś chyba? :D A gdyby jednak nie - zmień tytuł pierwszego postu w temacie/galerii...

Nowy tytuł = nowe fotki?

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/czekam.gif

bari1503
Początkujący

Witam wszystkich odwiedzajacych :thumbsup: :smileytwisted: