- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
BuBu wita
Witam, swoją przygodę z forum chciała bym zacząć od wstawieniu kilku zdjęć. Nie są specjalnie wymyślne ani udane, lecz ciąglę się uczę i czekam na wszelkie sugestie.
Konkretnie bawię się Sony Alpha 300, którą mam od końca stycznia i wciąż ją "zgłębiam"
Zdjęcia robię standardowym kitem 18-70 i Heliosem 44-2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam
Sam nie wiem, mam mieszanie uczucia. Światło niby dobre ale coś jest nie tak. Wydaje się być poruszone i nieostre (przynajmniej prawa część).
Pozdrawiam i dużo zdrówka http://klubkm.pl/forum/images/smilies/vena.gif, ja powoli dochodzę do siebie po chorobie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ogolnie strasznie ciężko było mi ustawiać ostrość, brak statywu się kłania... eh.... Jeśli chodzi o prawą stronę, to niestety więcej nic zrobić nie mogłam ani jeśli chodzi o odległość, o ogniskowej nie ma mowy, a przysłona zamknięta na max
Kolor też jest troszkę przekłamany, ale nie wiem czemu nie zwróciłam na to uwagi w trakcie robienia zdjęcia, bo ogólnie medalik ma bardzo ładny, złoty kolor, natomiast tutaj wygląda bardziej na srebrny...
Ja dzisiaj dostałam radosną nowinę, że antybiotyk brany przez tydzień w ogóle mi nie pomógł ale dziękuję i również dużo słoneczka i zdrówka
ah, edit, jeśli chodzi o ustawienie, to mogłam się ustawić bardziej prostopadle do medalika, ale wtedy miała bym problem ze światłem, ale mam zamiar jeszcze coś wykombinować...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Prostopadle uzyskasz spłaszczony obraz, ten kąt jest dobry. Może po prostu mocniej go oświetlić? Spróbuj coś wymanewrować balansem bieli. Ustawienie na światło dzienne daje złotawą poświatę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
takie tam, domowe focenie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
takie tam, domowe focenie
no wlasnie
ps.Jak zdrowko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dzięki za koment, no niestety mi zostaje póki co domowe focenie eh... bo dalej jestem na zwolnieniu i ciąglem nie kaszel dusi, mam nadzieję, że jeszcze uda mi się was zaskoczyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam BuBu
na początek zdrowia życzę bo strasznie męczy Cię ta choroba...
ostatnia sympatycza mam nadzieję, że jeszcze uda mi się was zaskoczyć
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, swoją przygodę z forum chciała bym zacząć od wstawieniu kilku zdjęć. Nie są specjalnie wymyślne ani udane, lecz ciąglę się uczę i czekam na wszelkie sugestie.
Konkretnie bawię się Sony Alpha 300, którą mam od końca stycznia i wciąż ją "zgłębiam"
Zdjęcia robię standardowym kitem 18-70 i Heliosem 44-2
3 powalająca....... świetna ekspozycja!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chyba trochę zbyt centralnie, ale Wy napewno znajdziecie więcej mankamentów
Jednak mi się zdjęcie podoba, no i poczułam się trochę jak paparazzi wspinając się ponad gromadkę fanów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A pscółka Maja gdzie? Jest OK! Gdybyś widziała niektóre surówki fotek, które robimy z kolegami, a które potem wędrują do publikacji http://klubkm.pl/forum/images/smilies/scared.gif