anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

cezar - dzieciowe akuku;)

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

cezar - dzieciowe akuku;)

4turbo Rallysprint w Tychach. Takie moje strzały. Widziałem sporo osób z właściwym aparatem;) w dłoni więc liczę na to, że zobaczę w tym wątku jakieś foty poza moimi.
Aby nie przedłużać - Jedziemy!

256 ODPOW. 256
.cezar.
Początkujący

Jedno takie...

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

... za jasno ale do albumu może być :)
Pamiątka jak znalazł :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
doslav.
Poszukiwacz

Faaaajne :thumbsup: :D
Musi jeszcze trochę dziecina dorosnąć do tego jabłuszka :slight_smile:

colorful-----
Początkujący

Bertone napisał(a):

... za jasno

a mnie się właśnie podoba tak, jak jest. fajne kolory i ekspresja :)

dejmien
Nowicjusz

ja również to napiszę - kolorystyka przejdzie, ale nie tak jasno :)

.cezar.
Początkujący

dejmien, colorful, doslav, Bertone Dziękuję.

Problem z jasnością wynika pewnie z tego, że ostatnim czasem obrabiam zdjęcia na laptopie(trochę szybszy jest). Próbowałem go jakoś ustawić ale kłopot tkwi w tym, że nie za bardzo wiem jak... :( Oczywiście mam na myśli jakiś konkretny, w miarę uniwersalny wzorzec. Każdy monitor jest inaczej skalibrowany a mój "laptopowy" jest trochę ciemniejszy i bardziej "stłumiony" niż inne. Być może ktoś ma jakiś pomysł na jakieś uśrednienie ustawień?
pzdr

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

...podłączyć do lapka normalny monitor - dobrze skalibrowany?

------------------------------
fotoamator
mamakuby
Poszukiwacz

Witam!
Piękne fotki! (tym bardziej, że temat mi szalenie bliski). Muszę jeszcze sporo poracować by osiągnąć takie efekty! Podpatrzyłam i powtórzę kilka ujęć ze swoim modelem. A swoją drogą bardzo lubię tryptyki - jakoś tak pełniej temat oddany niż pojedynczym zdjęciem.

.cezar.
Początkujący

...podłączyć do lapka normalny monitor

Jest to jakiś pomysł pod warunkiem, że stoczę poważną bitwę w domu i zaanektuję 2 komputery na raz :D

dobrze skalibrowany?

Hm... Wydaję mi się, że lepiej. Ale to jedynie moje przypuszczenia. Np. w stosunku do do laptopowego monitora jest trochę jaśniejszy i bardziej nasycony - daje to taki efekt, że zdjęcia obrobione "na ciemno" (na normalnym monitorze) na laptopie wyglądają na niedoświetlone :( No nie jest to łatwy temat dla mnie...

Piękne fotki! (tym bardziej, że temat mi szalenie bliski). Muszę jeszcze sporo poracować by osiągnąć takie efekty!

Dziękuję i pozdrawiam

.cezar.
Początkujący

Tak na szybko, takie jedno...
pzdr