Podziel się wrażeniami!
Chyba pora zacząć "reklamować" możliwości jakie w dziedzinie szumów daje model A100 (i nie tylko). Od jakiegoś czasu bawię sie A100 w trybie BW i czułości ISO800 a czasami nawet 1600. Szum z tego modelu jest genialny, to jemu najbliżej do ziarna błony filmowej.
Tak więc jeśli nie masz alergii na ziarno czy szum to ZAPRASZAM
Parametry ekspozycji do wglądu w EXIFach.
Zaczynam zimą na szkielecczyźnie.
Podoba mi się konwersja do BW ostatnie - mistrzostwo!
1,3,5,6 świetne.
Z czego 3 jest mistrzowskie.
tompac napisał(a):
ostatnie - mistrzostwo!
a tak BTW to czy można liczyć na to że ruszą porady na Twojej stronie?
rozumiem i będę cierpliwy. myślę, że wiele osób z chęcią by poczytało Twoje porady. to co już jest bardzo rokuje na przyszłość
paka!
Kabelków c.d.
ciekawy klima
podobaja mi sie fotki
7. lekki bałagan w kompozycji. bliższy plan dziwnie wyskakuje z dolnej krawędzi. wierzchołek drzewka dysonansem przebija spokojne linie. warto też obrócić o pół stopnia w lewo. no skadrować jeszcze milimetr od dołu. widać, że coś tam chciałeś ukryć i troszkę tego zostało.
8. tutaj zupełnie nie rozumiem panoramicznego kadrowania. czasem dla kompozycji lepiej jest coś uciąć, a czasem ukazać w całości. warto też obrócić o stopień w prawo. wspominając o prawej stronie to ładnie i starannie skadrowane.
mogło być bardzo ładne zdjęcie.
9.
z całej wrzutki to jest chyba najlepsze. trzy kroki w lewo, żeby ukryć druty z prawej strony przestrzelające słup. prawdopodobnie miałeś 70-200. nie dało się założyć jakiejś 50 i pokazać zaczep do kabli na bliższym słupie bo niewiele brakło, a dalszy jak wyrasta z drzew?
lampa błyskowa??
wratislavian jak Sherlock Holmes z lupą w dłoni
Ale nie o to tu chodzi
Wot obrazki srogiej zimy.
1 i 5 moim zdaniem najlepsze