anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

cmas

spolcmas1uzjua
Nowicjusz

cmas

Witam wszystkich. Pozwalam sobie na założenie galerii i poddanie jej Waszej ocenie. Liczę na ciekawą i pouczającą lekcję fotografii.

Pierwsze trzy morskie

1.DSC04800.JPG
2.DSC06194.JPG
3. 62.JPG

35 ODPOW. 35
Krejzol7
Początkujący

15 Fajna :) Nie wpadł bym na taki pomysł. Ale czy nie dało się inaczej skadrować, żeby w tle widoczne było czyste niebo? Wystarczyło przykucnąć, a tak te budynki i żurawie odwracają niepotrzebnie uwagę...

A co do dwóch następnych... Bezmyślnie pstryknięte. Wg. mnie w ogóle nie potrzebne w tej galerii...

spolcmas1uzjua
Nowicjusz

Krejzol7 napisał(a):

... Ale czy nie dało się inaczej skadrować, żeby w tle widoczne było czyste niebo? Wystarczyło przykucnąć, a tak te budynki i żurawie odwracają niepotrzebnie uwagę...

zgadzam się, ale trochę utrudniał wykonanie Twoich zaleceń płot (widać jego cień u dołu zdjęcia)

Krejzol7 napisał(a):

A co do dwóch następnych... Bezmyślnie pstryknięte. Wg. mnie w ogóle nie potrzebne w tej galerii...

pozwolę sobie niezgodzić się z tą uwagą - zdjęcia zrobione bardzo przemyślanie, stanowią (jak w opisie powyżej) pewnego rodzaju dokumentację stadionu w budowie, a czy potrzebne w tej galerii? - ja uznałem, że tak

Krejzol7 bardzo dziękuję Ci za uwagi i rady i zapraszam ponownie

poniżej trzy zdjęcia różne, ale mają coś, co je w jakiś sposób łączy

Krejzol7
Początkujący

Krejzol7 napisał(a):

pozwolę sobie niezgodzić się z tą uwagą - zdjęcia zrobione bardzo przemyślanie, stanowią (jak w opisie powyżej) pewnego rodzaju dokumentację stadionu w budowie, a czy potrzebne w tej galerii? - ja uznałem, że tak

No jeżeli dokumentowałeś pracę no to nic sie nie dało wymyślić ciekawego przy tych zdjęciach... Ale i tak uważam, że są tutaj zupełnie zbędne... :smileyrolleyes:

Roby-----
Początkujący

Ciekawa ta ostatnia seria. Ten kadr ze skrzydłem dotykającym horyzontu - dobre.
Z wcześniejszych podoba mi się 16 ten dźwig wyłania się z gruzów niczym feniks z popiołów. Jedyne co bym zmienił, to może tak skadrował by było bez drzew.

spolcmas1uzjua
Nowicjusz

Krejzol7 napisał(a):

... Ale i tak uważam, że są tutaj zupełnie zbędne...

Twoje święte prawo oglądacza-komentatora ;) - dziękuję za zainteresowanie moimi zdjęciami

Roby napisał(a):

Jedyne co bym zmienił, to może tak skadrował by było bez drzew

bardzo chciałem poprawić, ale przez przypadek straciłem zdjęcie matkę - nie mniej jednak dzięki za komentarz

poniżej zamieszczam dwa kadry znad morza

Krejzol7
Początkujący

Fajne pomysły, ale czy nie przesadzasz odrobine z kontrastem? Z butami to wygląda fajnie, jak są otoczone przez taką poświatę, ale z tym chłopcem???