Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać
EvCiA, dzięki piękne
ech, najwyższy czas się przyznać do mojej pięty achillesowej - portretów :smileyredface:
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/confused.gif
no wiem wiem, ze nie jest dobrze, dlatego proszę o krytykę...
35 i 36 jakoś mi się nie podobają
37 fajna, mimo, że dla mnie dziewczyny z cygaretami nie wyglądają za fajnie
A Mi jakoś bardziej się podoba 37
colorful napisał(a):
jeszcze co do 18 - wiem że dużo tu błędów - prześwietlone, mocne ziarno, ale, , nie wiem czemu lubię to zdjęcie - i w tym celu je wstawiam - czy tylko mi się ono podoba?
co do 34 - to bardzo spontaniczne zdjęcie
35 - faktycznie krzywo wygląda - a to po prostu cały teren był nachylony, ale na zdjęciu nadaję się do prostowania, racja
37 - nie, nie ja, moja przyjaciółka, a z paznokci oglądając zdjęcia żeśmy się później obydwie obśmiały, bo to byla szybka sesja przed wyjściem na imprezę, a paznokciemalowala dopiero później - jakoś tak nie zauważyłyśmy
z relacjami między mną a modelkami mam szczcerze mówiąc spory problem, jakoś tak, nie iskrzy, dlatego też portrety wymagają ode mnie tak dużego wysiłku i dlatego na większości zrobionych przeze mnie portretów jest właśnie S. (ta ze zdjęcia 37 - z nią nie mam problemów, bo rozumiemy się bez słów )...
colorful napisał(a):
a paznokciemalowala dopiero później - jakoś tak nie zauważyłyśmy
colorful napisał(a):
z relacjami między mną a modelkami mam szczcerze mówiąc spory problem, jakoś tak, nie iskrzy, dlatego też portrety wymagają ode mnie tak dużego wysiłku i dlatego na większości zrobionych przeze mnie portretów jest właśnie S.
colorful napisał(a):
(ta ze zdjęcia 37 - z nią nie mam problemów, bo rozumiemy się bez słów )...
kris napisał(a):
zatem weź ją pomolestuj trochę - niech się zrobi na bóstwo. Dobre miejsce. Dobre zastane światełko i jeszcze lepsze kompozycje
co prawda, sesja sprzed dwóch, trzech miesięcy i mocno kombinowałyśmy z zastanymi warunkami, bo łatwe nie były, ale mam nadzieję, ze jakoś tam dałyśmy radę.
nie wiem, jak ze zdjęciami, ale wzniosłam się na moje wyżyny, jeżeli chodzi o wizaż. w życiu malowanie (się lub kogoś) mi tyle nie zajęło!