anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Colorful - Zabawy światłem cz.2

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

Colorful - Zabawy światłem cz.2

Witam.

Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać :)

1 396 ODPOW. 1 396
colorful-----
Początkujący

EvCiA, dzięki piękne :)

ech, najwyższy czas się przyznać do mojej pięty achillesowej - portretów :smileyredface:

Creatoor
Początkujący

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/confused.gif

colorful-----
Początkujący

no wiem wiem, ze nie jest dobrze, dlatego proszę o krytykę...

BuBu__
Początkujący

35 i 36 jakoś mi się nie podobają
37 fajna, mimo, że dla mnie dziewczyny z cygaretami nie wyglądają za fajnie ;)

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

A Mi jakoś bardziej się podoba 37

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

colorful napisał(a):

jeszcze co do 18 - wiem że dużo tu błędów - prześwietlone, mocne ziarno, ale, , nie wiem czemu lubię to zdjęcie - i w tym celu je wstawiam - czy tylko mi się ono podoba?

czy ono się podoba ?
kobieto - jak dla mnie najlepsze zdjęcie w Twoim albumie :smileyexclaim:

błędów ?
ziarno ? prześwietlone ?
ale to nie są zdjecia do legitymacji ! To są Twoje zdjęcia i to Ty decydujesz jak ma być ;)

raz jeszcze gratuluję tej fotki !
no i życzę, by więcej tak "wypasionych" było na Twoim koncie ;)

a teraz przejdę do portretu.
jak już pewnie wiesz - nie jest to lekki kawałek chleba.
ale warto poświecić czas na dopracowanie relacji: fotograf :smileyarrow: dobra fotka

34-w sumie nie wiem czy to był celowy portret, czy uchwycony "Street". Oby to drugie ;)
35 - a dlaczego tak krzywo ? I w sumie nie wiem co jest tematem zdjecia - dziewczyny, czy drzewa :smileyrolleyes:
36 - 100% na nie. Nic ciekawego. No i znowu nie wiem czy to zdjęcie dziewczyn, czy złapana chwila......Co spowodowało w tym zdjęciu, że je wstawiłaś ?
37 - Podoba mi się. Chociaż ja nie przepadam za "Sepią" . Fajny portrecik. Tylko te paznokcie :smileyrolleyes:
Nie mniej jednak dobra kompozycja.
Że tak zapytam to Ty ?

dla mnie dziewczyny z cygaretami nie wyglądają za fajnie ;)

:c4
dokładnie ;)
o tyle dobrze, że na fotce jest "slim", a nie normalny gruby papieros, który ni jak się ma do delikatności kobiet ;)

colorful-----
Początkujący

co do 34 - to bardzo spontaniczne zdjęcie :)

35 - faktycznie krzywo wygląda - a to po prostu cały teren był nachylony, ale na zdjęciu nadaję się do prostowania, racja

37 - nie, nie ja, moja przyjaciółka, a z paznokci oglądając zdjęcia żeśmy się później obydwie obśmiały, bo to byla szybka sesja przed wyjściem na imprezę, a paznokciemalowala dopiero później - jakoś tak nie zauważyłyśmy ;)

z relacjami między mną a modelkami mam szczcerze mówiąc spory problem, jakoś tak, nie iskrzy, dlatego też portrety wymagają ode mnie tak dużego wysiłku i dlatego na większości zrobionych przeze mnie portretów jest właśnie S. (ta ze zdjęcia 37 - z nią nie mam problemów, bo rozumiemy się bez słów :) )...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

colorful napisał(a):

a paznokciemalowala dopiero później - jakoś tak nie zauważyłyśmy ;)

detale - to coś na co z czasem zaczniesz zwracać baaaardzo dużą uwagę - właśnie przez fotografię ;)
zobaczysz jak często to właśnie malutkie detale psują dobre zdjęcia...

colorful napisał(a):

z relacjami między mną a modelkami mam szczcerze mówiąc spory problem, jakoś tak, nie iskrzy, dlatego też portrety wymagają ode mnie tak dużego wysiłku i dlatego na większości zrobionych przeze mnie portretów jest właśnie S.

oczywiste jest to, że ludzie najlepiej wychodzą na zdjęciach jak nie wiedzą, że są fotografowani - ale umówmy się - albo łapanie "ulicznych okazji" albo portrety ;)

colorful napisał(a):

(ta ze zdjęcia 37 - z nią nie mam problemów, bo rozumiemy się bez słów :) )...

zatem weź ją pomolestuj trochę - niech się zrobi na bóstwo. Dobre miejsce. Dobre zastane światełko i jeszcze lepsze kompozycje ;)

Początkujący

kris napisał(a):

zatem weź ją pomolestuj trochę - niech się zrobi na bóstwo. Dobre miejsce. Dobre zastane światełko i jeszcze lepsze kompozycje ;)

Zgadzam się... No może bez tego molestowania... Choć kto wie... Może jakaś sesja... :smileymrgreen:

colorful-----
Początkujący

co prawda, sesja sprzed dwóch, trzech miesięcy i mocno kombinowałyśmy z zastanymi warunkami, bo łatwe nie były, ale mam nadzieję, ze jakoś tam dałyśmy radę. :)

nie wiem, jak ze zdjęciami, ale wzniosłam się na moje wyżyny, jeżeli chodzi o wizaż. w życiu malowanie (się lub kogoś) mi tyle nie zajęło!