anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Cosik z mojego focenia:)

jmarcin-----
Początkujący

Cosik z mojego focenia:)

WItam :D kiedys wedrowalem po łonie natury i jakos mnie tak skurcz złapal w kolanach, upadlem na nie a że mialem sprzecik przy sobie 8-) to pstryknalem kwiatuszkom foteczki:)

27 ODPOW. 27
profile.country.pl_PL.title
jmw.w-----
Nowicjusz

moim (zupełnie amatorski zdaniem) fotki ok ;) 1. chyba najlepsza, bo 2 niby okej, ale jakoś tak ginie (?) w tym tle, fajne kolorki. Tyle ode mnie ;)

jmarcin-----
Początkujący

nio tak przypuszczalem :rolling_eyes: tak tez uczynilem:) dziekuje za komentarzyk:)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Witamy na forum.

Uwaga do wszystkich zdjęć - bardzo centralne. Czasami jest to pożądane, ale raczej rzadko - poczytaj o trójpodziale.
A teraz szczegóły:
1 - z tych trzech wybija się na plus, właściwie jedyne do czego można się czepiać(tak na siłę) to dolne płatki na granicy przepalenia.
2 - zdecydowanie najsłabsze, nieciekawy kadr, brak ostrości, bałagan w tle.
3 - w sumie fajne tylko - poucinane płatki, dolne zasłonięte przez liście, no i żal, że cały kwiatek nie jest w GO.
Mam nadzieję, że nie zraziłem :D

Creatoor
Początkujący

Witam serdecznie.
Najpierw polecam do przeczytania: http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_kompozycji_-_regula_trojpodzialu/id/60, a potem będziemy zastanawiać się nad resztą.

jmarcin-----
Początkujący

Nie nie nie absolutnie nie czuje sie zrarzony wrecz przeciwnie nawet pobudzony do dalszego dzialania.jestem przygotowany na wszelkie uwagi i z pokora je przyjmuje:) zaraz zabieram sie do lektury troj podzialu :rolling_eyes:

profile.country.pl_PL.title
jmw.w-----
Nowicjusz

no i tutaj jak dla mnie znacznie lepszy kadr (bo z ostatnich 4 to ten sam kwiatek co 2?;>)
a 5 mi się podoba. ;)

Creatoor
Początkujący

No i extra! 4-ka bardzo dobrze skadrowana. 5-ka ładna i nawet usprawiedliwione centralne ustawienie. Ładna tonacja. W obydwu przypadkach mało ostrości.

tereska_50
Początkujący

Witam

sadam napisał(a):

Uwaga do wszystkich zdjęć - bardzo centralne

no widac ze w tych dwóch ostatnich poskutkowało ;) hmmm moim skromnym zdaniem dajesz za szerokie ramki i zdjecia jakos w nich gina albo inny kolor ramki ;) to tyle mim skromnym zdaniem

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

No to miło, że Kolegi nie zraziłem :D
Posłuchał i od razu lepiej.
A 5 to właśnie ten przypadek kiedy kadr centralny jest OK.

Creatoor napisał(a):

W obydwu przypadkach mało ostrości.

Wydaje mi się, że po zmniejszeniu trzeba je wyostrzyć i będzie całkiem dobrze.