anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dla Bertone - coś innego.

profile.country.en_GB.title
Toxek.
Początkujący

Dla Bertone - coś innego.

Hmm... dość sporo czasu temu zarejestrowałem się na forum, ale nigdy nie było czasu, żeby utworzyć Foto Galerię. Dziś, w tę Sylwestrową noc, w którą jak zwykle można pluć i łapać (oczywiście do momentu picia szampana i robienia fotek "popisom pirotechnicznym") zdecydowałem się ją utworzyć, w celu dowiedzenia się czegoś więcej o mojej fotografii. Liczę, że będziecie krytyczni :smileymrgreen:. Tomek.

Na początek trochę zdjęć z wakacji (Mazury). Zachęcam do oglądania i komentowania :)

1: Musze przyznać, że te sekundy w których robiłem to zdjęcie, to były sekundy grozy... najpierw nie chciał złapać AF ale w końcu złapał i było tylko - Yest! :)
2: "Dezeta" żaglówka średnich rozmiarów, taka pływająca "Kobyła" w/g mnie :) (Pływałem jeszcze na "Omedze" i to zupełnie inna bajka :))
3: Zabawa w portret, na płynącej "Dezecie". Moja inicjatywa :)

47 ODPOW. 47
Toxek.
Początkujący

Teraz w B&W z lekkim odcieniem i ziarnem :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tak to już jest z tą i jej podobną budowlami, że obfotografowana jest chyba z każdej możliwej strony. Kadr moim zdaniem ciekawy, ale zdjęcie samo w sobie nie ma dla mnie wyrazu (może troszkę obróbki by nie zaszkodziło). Pewnie pokazałabym je B&W albo wyostrzyłabym nieco kolory.

zgadzam się z Twoją opinią :D
mi jeszcze drzewko przeszkadza ;)

Toxek napisał(a):

Teraz w B&W z lekkim odcieniem i ziarnem :)

w takiej wersji jest zbyt pojechane :?
a może tak?

swoją drogą, kiedyś sobie zrobię rundkę po kilku stolica europejskich, bo jest co oglądać i focić :D

Toxek.
Początkujący

Miałem czas, więc pobawiłem się na Photoshop'ie z tym łabędziem. Mam nadzieje, że teraz Wam bardziej przypadnie do gustu, proszę o komentarze :c25

Krzychol123456
Początkujący

Nie wiem jak innym ale mi się podoba :c6 :thumbsup:

Toxek.
Początkujący

Łabedź się podoba, wiem to po fotoblogu - otrzymałem za niego zdjęcie dnia! :-)

Dodaje kolejne zdjęcia. :) Proszę o wyperswadowanie wszystkich możliwych niedoróbek w tych zdjęciach. Z góry dziękuję za krytykę :) Tomek.

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

9 - centralnie i czemu pionowy kadr :c8
8 - za bardzo "pojechałeś" z kontrastem ;)
7 - dziwnie cięte :c3

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Toxek.
Początkujący
profile.country.pl_PL.title
szkicek
Nowicjusz

8 - za Bertone
9 - chyba błędne kadrowanie, poczytaj o podziale 1/3 do 2/3
10 - troszkę nieostre, mogłeś wyostrzyć po zmniejszeniu
11 i 12 ciemne ale podobają mi się, zastanawia mnie tylko ten pionowy kadr czy oby nie lepiej próbować tego typu zdjęcia wykonywać w poziomie

Toxek.
Początkujący

Zdjęcia dawno robione, teraz już wiem o podziale. Co do wyostrzenia - zrobię to. Co do pionowego kadru, nie dało się inaczej, za mało placu. Dzięki!

krzyho4
Początkujący

foty sympatyczne :thumbsup: ale kadry cos nie tak :c18 jakies takie chude :c34
np. 11 gdyby drzewko bylo cale :rolling_eyes:
jesli taki chcesz uzyskac efekt to :thumbsup: