Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich Mogę liczyć na Waszą ocenę moich zdjęć? Jakieś uwagi co w nich złego i jak robić lepsze. Dzięki
Odwiedza, odwiedza...
A, że mało komentarzy... No cóż, potrzeba trochę czasu. Radzę samemu więcej komentować i udzielać się na forum to do Ciebie trafią.
A co do zdjęć:
39 ładna kolorystyka i kompozycyjnie ok. Niestety prawdopodobnie ostre światło powoduje, że pierwszy plan zlewa się nieco z tłem
40 Mało ostrości i kontrastu, słabo widoczna faktura płatków
41 jak wyżej, poza tym kadr ciekawy
42 dobre ujęcie lecz za słabe światło
43 już gdzieś takie widziałem, ładne
44 Ładne ale zdecydowanie za duża GO przez co kotek zlewa się z tłem
45-46 jakieś dziwne, kwiatki nieostre takie barwne plamy maziajowate, brak głębi, przestrzeni i trójwymiarowości
47 kadr prawidłowy. niestety niebo przepalone przez co chmury płaskie, widok też taki sobie. Takie ujęcia w mocnym słońcu bez filtra połówkowego mają marne szanse na sukces i wymagają dużego doświadczenia. Podobne uwagi odnoszą się do 48-50
Pozdrawiam
Odwiedzamy odwiedzamy (szukam dla siebie inspiracji ) Creatoor to znawca i fachowym okiem ocenia , ja moge powiedzieć subiektywnie czy sie podoba czy nie.
41 ciut za ciemne
40 chyba lekko rozmazane
39, 42 kapitalne
44 Kotek ciut za blisko ale oryginalne fajnie wyszedł
45 i 46 nie mam zdania
47 - 50 jak Creatoor napisał, nic szczególnego ;]
hejka
wrzuciłbyś coś nowego
Pozdrawiam
Witam forumowiczów
Po długiej przerwie jestem znów Aż dziwne, że mój temat się jeszcze zachował
Powoli będę kontynuował i w dalszym ciągu proszę o opinie, trzeba się w końcu doszkolić
Nie opanowałem niestety jeszcze żadnego programu do obróbek więc wrzucam czyste foty
c.d.
witam skoro nikt nie przegląda to sam dla siebie zrobię sobie kronikę
c.d.
Witam
60. taka sobie żeby pieski patrzyły się w obiektyw ... lecz wiem że dość trudno ustawić psa do zdjęcia
61.Jak dla mnie to się bardzo podoba
62. zaskroniec zwyczajny ??? (one żyją w wodzie czy to jakieś polowanie) <-- bardzo ciekawe zdjęcie.
Witam Wszystkich,
Po długiej nieaktywności na forum z uśmiechem na twarzy powróciłem do swojego profilu. Moje DSC-H50 zamieniłem na D90 a Sony przekazałem szwagrowi
Nie zaśmiecając forum kolejnymi tematami zechciał kontynuować aktywność mojego profilu.
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za rady, których mi udzielaliście, były naprawdę cenne
Wojtek
------------
Witam szanownych forumowiczów, chciałbym kontynuować ten temat zdjęć i wrzucać tu swoje, oczekując od Was oczywiście opinii na ich temat które na pewno pomogą mi w doskonaleniu swojej nowej pasji, czyli fotografii. Postaram się nie zawieść
Karol
No to zaczynamy