Podziel się wrażeniami!
witam, mam 15 lat i sony alfę 200 + kit + heliosa 58mm f/2 fotografuję od początku czerwca 2009 - czyli od momentu stania się szczęśliwą posiadaczką alfy mojej. wcześniej miałam jakieś tam próby zabawy w fotografię, ale niestety 3megapikselowy kompakt trochę to uniemożliwiał. jako, że powoli zastanawiam się nad związaniem z fotografią swojej przyszłości daję wam do oceny kilka zdjęć
jeżeli komuś chciałoby się wystosować parę rad do hot-piętnastki to z góry dziękuję
makrooo.jpg_DSC2302x.jpg_DSC2153.jpgingaaa.jpgBez nazwy-1.jpg_DSC3718.jpg
hej, zakupiłam w końcu 50tkę 1.8 oto pierwsze efekty zabaw z Nią
Świetne, zwłaszcza "natalia 1" i "inga" w kaczeńcach lewa połówka
btw.
numeruj zdjęcia i zmniejszaj do max 800px po dłuższej krawędzi.
Wiele razy o tym pisałem - jeżeli fotografujemy kogoś z papierosem to ów fajek musi być dopiero co odpalony - w przeciwnym wypadku wygląda jak kiep menela... Dotyczy to foty Natalia1... Inna rzecz, że ten fajek tu zwyczajnie nie pasuje - nic nie wnosi i jeszcze źle wygląda...
gratuluję zakupu :smileythumbsup: sama posiadam to szkiełko od niedawnaelkon napisał(a):
hej, zakupiłam w końcu 50tkę 1.8 oto pierwsze efekty zabaw z Nią
pasują mi wspomniane wyżej: deszcz i makro
do niedzielnego popołudnia - wyjątkowo
reszta na (+)
po długiej przerwie od publikowania tu wrzucam zdjęcia nadrabiając zaległości
przy okazji zapraszam Was tutaj:
https://www.facebook.com/elkon.photography do wyrażania swoich opinii
deszcz może się podobać
natalia 1 - może być, choć parę elementów psuje kompozycję: drzewo po prawej, niebo...
natalia 2 - nic nie uzasadnia tak centralnej kompozycji, dym się snuje po kadrze i ten pet...
inga - mam monitor 1600x1200 i tez mi się nie mieści...
makro - może i coś w sobie ma, ale też muszę przewijać...
patrycja - też za duże, poza tym fatalnie obrobione - ta biała plama na górze ręki
1 - może ma parę mankamentów, ale mnie się podoba.
Z pewnością ktoś zajrzy, jednak sadzę, że forumowicze woleliby komentować zdjęcia zamieszczone dla nich, w galerii na forum.elkon napisał(a):
przy okazji zapraszam Was tutaj:
https://www.facebook.com/elkon.photography do wyrażania swoich opinii