Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich, niedawno zacząłem swoją przygodę z fotografią w związku z czym chciałbym się podzielić wykonanymi zdjęciami i zarazem uzyskać wskazówek co do dalszego wykonywania fotografii. Zapraszam do komentowania zdjęć.
Witaj!
1 - bardzo ładne zdjęcie
2 - gdyby nie ten ucięty but byłoby dobrze
3 - lepszy kadr byłby moim zdaniem, gdyby mniej miejsca było nad kaskiem a więcej przed kołami. A tak wygląda to jakby Ci uciekał z kadru
Dobry początek i czekam na następne
Witam na forum
... i za Starostą
Bertone napisał(a):
Witam na forum
... i za Starostą
Osobiście najbardziej mi się dwójka spodobała
No i też ciekaw jestem cóż za szkiełko użyte zostało?
Modelkę masz zacną/sympatyczna - proponuje poeksploatować jeszcze ten temat...
Leśna droga też miła dla oka aczkolwiek w tych zieleniach to jednak wzrok mi się odrobinę gubi...
Quad - nie bardzo - powyżej już wszystko zostało napisane
Witam w galeriach i poproszę o dokładkę
Szkiełko którego użyłem to obiektyw sony 50 / 1.8
Widzę że nawet nawet coś wyszło pozytywnego z tych zdjęć, postara się dorzucić jeszcze parę zdjęć mojego autorstwa.
1-ciut moze bym przyciemnił bo patrzac na monitor w pracy troche za jasne
Zmniejsz swoje prace... 1150 px na dłuższym boku to 'lekkie' przegięcie co do 2 - przypuszczałem, że to 50 1.8 nie patrząc jeszcze w exif'a
3 - czy ja wiem, czy tutaj 'kwadratowy' prawie kadr pasuje... jeśli tak, to czysty kwadrat np. 800 x 800, a nie nierówny. Wolałbym jednak z tego poziomy kadr zrobić, no chyba, że Ci nie wyszedł zbytnio.
co to jest "nierówny kwadrat"? to coś jak "większa połowa" jakby
Witam ponownie dorzucam jeszcze kilka zdjęć, jeśli chodzi o zdjęcie z kładem to tak jakoś mi się wykadrowało . Mam pytanie co do obiektywu typu makro, jaki byście polecili w rozsądnej cenie?