anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Freckleed - W120

freckleed
Początkujący

Freckleed - W120

witam. no to zaczynamy przygode na forum sony. licze na szczere opinie. ;)

chciałam dodać że zdjęcia kopiowane z photoblog.pl i niewyostrzane.

92 ODPOW. 92
Melanie------
Początkujący

na 8 moglas w sumie nie ucinac tego pana, bo tak dziwnie mi to teraz wyglada ^^ .. ale minka dziecka fajna ;d
stokrotka i kotek OK ;)

freckleed
Początkujący

no właśnie celowo tak go uciełam. 😆 nom ale może by i lepiej było z nim. poprostu.. bardziej sie na dziewczynce skupiłam.

ci.nek
Początkujący

Witaj :c10
Masz ciekawe pomysły i widzę, że nie robisz fotek na chybił-trafił :thumbsup:
z pierwszych 1 i 3 są najlepsze, jednak 3 ciut za ciasno z lewej chodź z 2 strony pokazuje, że dla dziecka plaza była duża ;)
w sumie 2 i 6 też są :thumbsup:
7 - nie za bardzo mi się podoba, ponieważ widać , że było robione na siłę ;)
8 - jest dobra wcale nie potrzebny jest ten pan na fotce ;) a dziecko jest dobrze skadrowane
9 - poza problemami z ostrością :c4 za ciekawe ukazanie kwiatka
pozdrawiam

freckleed
Początkujący

dziękuje za uwagi dotyczące poprzednich zdjęć i następna partia :D

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj
Rzucającą się w oczy cechą Twoich zdjęć, jest... podpis. I to on przykuwa uwagę jako pierwszy, dopiero potem treść fotografii. Chyba, że ten odpis jest główną treścią.

Ponieważ ci.nek popisał Ci o wcześniejszych, pozwolę sobie na parę słów o ostatnich trzech
12. nieciekawy kadr - z lewej obcięte główki dmuchawców, z prawej nic nie wnosząca, pusta zieleń. A wystarczyło obiektyw lekko w lewo obrócić i byłoby zupełnie inne (lepsze) zdjęcie.
11. Tu podpis najmniej widoczny - to na plus. Na plus jeszcze to, że zniżyłaś się do dziecka, choć można by jeszcze trochę, że nie fotografowałaś "z góry". Na minus - krzywo - można przecież w programie graficznym wyprostować, nawet jak się robi "na szybko" i nie zawsze prosto. Kolory - rzecz gustu - mnie tam pasują ;)
10. Jak Ci się nie chce obrobić zdjęcia, tak żeby się Tobie podobało, to go nie wstawiaj, bo po co. A mnie się akurat ta fotka (z trzech) najbardziej podoba - "poranna toaleta" ładnie uchwycone zachowanie dziecka myjącego zęby w plenerze, i nawet kadr "z góry" wydaje się na miejscu. I skadrowane poprawnie. Kolory - znów rzecz gustu.
Ale jedna rzecz bardzo razi - tak, to podpis :c9 Gdybyś go przeniosła na trawę, pod ramieniem dziecka - byłby jak trzeba (jeśli w ogóle trzeba) - dyskretny. A tak - wybija się na plan pierwszy i odciąga wzrok od tematu.
Pozdrawiam

------------------------------
fotoamator
freckleed
Początkujący

dziękuje za cenne wskazówki, z podpisem postaram się coś zrobić, albo go wogóle nie robić ;D

i dzisiaj kilka fotek sie ciekawych cykło więc później wstawie :slight_smile:

edit: dziewczyną jestem xD

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

freckleed napisał(a):

edit: dziewczyną jestem xD

Najmocniej przepraszam... moje niedopatrzenie - już poprawiłem końcówki :D
A na przeprosinyhttp://klubkm.pl/forum/images/smilies/flowers.gifhttp://klubkm.pl/forum/images/smilies/flowers.gifhttp://klubkm.pl/forum/images/smilies/flowers.gif

------------------------------
fotoamator
freckleed
Początkujący

przeprosiny jaknajbardziej przyjęte :)

Melanie------
Początkujący

ta panorama szkoda ze taka mala ^^ ale mi sie nawet podoba zdjecie ^^
o poprzednich Tadeusz sie juz wypowiedzial ; )

Antentenne
Początkujący

Ładna ta panorama, faktycznie szkoda, że mała...
A z wczesniejszych - dmuchawce bardzo ładne, faktycznie troszkę nie ten kadr, ale poza tym dla mnie super! No i "poranna toaleta" - też mi się podoba ;)