Podziel się wrażeniami!
No wiec wróciłem z elektrowni. Miała być Mika Urbaniak ale niestety się była rozchorowała.
A że wnętrza starej elektrowni są naprawdę fajne zrobiłem kilka zdjątek. Do tego na małej scenie zagrał i zaśpiewał zespół Me, myself and I więc też im się dostało po oczkach
Z góry przepraszam za te gwiazdki ale chciałem wypróbować filtr. Zapraszam do oglądania.
zdjęcia które mi przypadły do gustu to 13 i 23 i 30
co do 23 to lubie hdr-ki tu rzeczywiście miałeś poruszone inne ekspozycje ale neiraz hdr-ek ratuje zdjęcia a jak ostatnio eksperymentowałem z wywołaniem raw i hdr to w niektórych przypadkach to nie ma sensu
BuBu_ a jest jakieś wyjście z tych "krzywizn"? Oddalić się czy jak? Bo prawde mówiąc to te budynki w realu są idealnie proste
30 - fajne ujęcie, ale żeby węgiel nie był taki szary chyba przydałoby się -1/3 lub -2/3 EV
Właśnie odkryłem że InfraView otwiera RAWY Niestety nie mam wpływu na jakiekolwiek ustawienia. Bynajmniej tak myślę. Ale nic, w związku z tym że byłem Best Man na ślubie siostry pozwolę sobie umieścić na razie 2 ujęcia z przygotowań. W samej uroczystości nie robiłem fotek ale dobrze się bawiłem.
efbiaj napisał(a):
30 - fajne ujęcie, ale żeby węgiel nie był taki szary chyba przydałoby się -1/3 lub -2/3 EV
Szybki powrót na drogi wodne Zamków na Renie ci pod dostatkiem ale ten chyba najładniejszy - miasteczko Kaub (okolice)
Chyba nie trafiam z fotkami w termin przebywania tu forumowiczów. No cóż, trzeba próbować dalej. Więc tak. Kolejny reński zameczek + mały, poniżej 100 m długości, tankerek.
Ślubne chyba przeostrzone.
31, centralnie, Pani młoda zdaje się zbyć zaskoczona przez co ma troszkę niemrawą minę, ale to wszystko da się przeżyć, ja nie mogę przeżyć tego tła chodzi mi głównie o to co tam sobie wisi po lewej stronie
32 też centralnie, ichybawrto y byo ująć ciut więcej w kadrze, bo wygląda jakby głównie uwagę skupiać miały tasiemki gorsetu
35, duży syf na matrycy, co widać też na innych fotach
kadr fajny, choć ciekawi mnie jak by wyglądął, gdyby jako tło ująć to co jest po prawej stronie zamku , leci w lewo
37 wyszło ok
duży syf na matrycy, co widać też na innych fotach
witsu napisał(a):
Ślubne chyba przeostrzone.