anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

freelancer1 - ślubne próby :) + zameczek

freelancer1
Początkujący

freelancer1 - ślubne próby :) + zameczek

No wiec wróciłem z elektrowni. Miała być Mika Urbaniak ale niestety się była rozchorowała.
A że wnętrza starej elektrowni są naprawdę fajne zrobiłem kilka zdjątek. Do tego na małej scenie zagrał i zaśpiewał zespół Me, myself and I więc też im się dostało po oczkach ;)
Z góry przepraszam za te gwiazdki ale chciałem wypróbować filtr. Zapraszam do oglądania.

41 ODPOW. 41
profile.country.pl_PL.title
ludzik82r
Początkujący

zdjęcia które mi przypadły do gustu to 13 i 23 i 30

co do 23 to lubie hdr-ki tu rzeczywiście miałeś poruszone inne ekspozycje ale neiraz hdr-ek ratuje zdjęcia a jak ostatnio eksperymentowałem z wywołaniem raw i hdr to w niektórych przypadkach to nie ma sensu

freelancer1
Początkujący

BuBu_ a jest jakieś wyjście z tych "krzywizn"? Oddalić się czy jak? Bo prawde mówiąc to te budynki w realu są idealnie proste :)

efbiaj
Początkujący

30 - fajne ujęcie, ale żeby węgiel nie był taki szary chyba przydałoby się -1/3 lub -2/3 EV

freelancer1
Początkujący

Właśnie odkryłem że InfraView otwiera RAWY :) Niestety nie mam wpływu na jakiekolwiek ustawienia. Bynajmniej tak myślę. Ale nic, w związku z tym że byłem Best Man na ślubie siostry pozwolę sobie umieścić na razie 2 ujęcia z przygotowań. W samej uroczystości nie robiłem fotek ale dobrze się bawiłem.

freelancer1
Początkujący

efbiaj napisał(a):

30 - fajne ujęcie, ale żeby węgiel nie był taki szary chyba przydałoby się -1/3 lub -2/3 EV

hmmm pewnie tak, ale nie uważacie że wtedy zgubiłbym wszystkie cienie w maszynach? Poza tym suchy węgiel na prawdę jest szary. A podczas załadunku 5 tysięcy ton czarnego złota trochę się kurzy.

freelancer1
Początkujący

Szybki powrót na drogi wodne :) Zamków na Renie ci pod dostatkiem ale ten chyba najładniejszy - miasteczko Kaub (okolice)

freelancer1
Początkujący

Chyba nie trafiam z fotkami w termin przebywania tu forumowiczów. No cóż, trzeba próbować dalej. Więc tak. Kolejny reński zameczek + mały, poniżej 100 m długości, tankerek.

witsu------
Początkujący

Ślubne chyba przeostrzone.

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

31, centralnie, Pani młoda zdaje się zbyć zaskoczona przez co ma troszkę niemrawą minę, ale to wszystko da się przeżyć, ja nie mogę przeżyć tego tła :shock: chodzi mi głównie o to co tam sobie wisi po lewej stronie
32 też centralnie, ichybawrto y byo ująć ciut więcej w kadrze, bo wygląda jakby głównie uwagę skupiać miały tasiemki gorsetu
35, duży syf na matrycy, co widać też na innych fotach ;)
kadr fajny, choć ciekawi mnie jak by wyglądął, gdyby jako tło ująć to co jest po prawej stronie zamku , leci w lewo
37 wyszło ok :)

freelancer1
Początkujący

duży syf na matrycy, co widać też na innych fotach ;)

wiem i strasznie mi wstyd :smileyredface: ale nie mogę teraz wyczyścić matryce bo nie ma warunków niestety.

witsu napisał(a):

Ślubne chyba przeostrzone.

to pewnie dlatego że ostrzone w baaardzo dziwnym programiku. Obiecuje następnym razem do pracy nie zapomnieć laptopa z Photoshopem.