anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Galeria - Rastrel

Rastrel-----
Początkujący

Galeria - Rastrel

Wstępniakiem - przywitam się z Wami. Drugim rzutem wstawię ja Wam fotkę do oceny. Portret.

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Taki średni to "portret" kiedy na pierwszym planie mamy nieostrą bilę. ;)

Proponuję troszkę popracować nad kadrowaniem - mamy tu zupełnie niepotrzebną żółtą bilę, która rozprasza i moim zdaniem nic ciekawego nie wnosi do zdjęcia. Zdecydowanie lepiej wyglądałby tutaj kadr pionowy.

Pozdrawiam,

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

mamy tu zupełnie niepotrzebną żółtą bilę

teraz lepiej? :smileyhappy:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Witaj
teraz lepiej? :slight_smile:

jasne, że lepiej ;)
ale jest jeden mały minus tego zdjęcia - to co w Głębi Ostrości, jest za ciemne ;)

pozdrawiam,
kris

Początkujący

Jak bym miał chwile i pełna rozdzielczość zapodał bym unsharp mask potem trochę krzywą szarpną do góry i by była igła zdjęcie :slight_smile:

Creatoor
Początkujący

kris napisał(a):

to co w Głębi Ostrości, jest za ciemne

Prawda. Poza tym tło roi się od duchów przeszłości. Prawdopodobnie coś wymazywałeś i zrobiłeś to niedokładnie, pozostały plamy. Zgadza się? Czy wzrok mnie myli?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

A w ogóle to czy autor zdjęcia Rastrel ma coś wspólnego z CS Bielsko?
Tak pytam proforma, bo modyfikowane jest tutaj zdjęcie, a autor niekoniecznie może sobie życzyć takich operacji... ;)

Creatoor
Początkujący

Lajam napisał(a):

Tak pytam proforma, bo modyfikowane jest tutaj zdjęcie, a autor niekoniecznie może sobie życzyć takich operacji... ;)

Fakt. Teraz dopiero zajarzyłem, że przerobioną fotkę wpiął tu ktoś inny!

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

Jeśli sobie tego autor zażyczy to go usunę. Z drugiej strony nie rozumiem. Można dyskutować o zdjęciu a zaproponować komuś modyfikację i potem wkleić to już nie można moderatorze Lajam? To tak jak ktoś pytał o dystorsję w H9 to też miałem nie pokazać jak ją można ładnie skorygować bo mam zapytać autora czy się zgadza? :shock:

Rastrel-----
Początkujący

Wzrok dobry. Żółta bila mi się podoba więc takową zostawiłem. Przeróbki wykorzystywane na forum - tak. Poza nie.