anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

hovany - Nieartystycznie

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

hovany - Nieartystycznie

No tak. Zenit jakoś lepiej mi leżał. Albo mniej wiedziałem.

Na razie wszystko z jpg-ów. RAWy wejdą do obróbki jak lepiej poznam aparat.

Patrzę na nazwy plików i wychodzi co dziesiąte zdjęcie... Będzie co setne kiedyś pewnie.

BZ
142 ODPOW. 142
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

hovany napisał(a):

Na razie wszystko z jpg-ów. RAWy wejdą do obróbki jak lepiej poznam aparat.

robię wyłącznie w jpg.ach ;)
moja rada nie kręć kółkiem od programów tematycznych
to niema sensu
do zdjęć nocnych zaopatrz się w statyw bo trzeba długo naświetlać a fotkę mam podobną do Twojej z nr 3 download/file.php?id=7735

hovany
Poszukiwacz

SZFENDAK napisał(a):

robię wyłącznie w jpg.ach ;)
moja rada nie kręć kółkiem od programów tematycznych
to niema sensu
do zdjęć nocnych zaopatrz się w statyw bo trzeba długo naświetlać a fotkę mam podobną do Twojej z nr 3 download/file.php?id=7735" target="_blank

Staram się tylko kręcić w zakresie P,A,S,M.

Statyw mam (taki lekki, ale zawsze), ale zapomniałem. To była nieplanowana wieczorna wycieczka do centrum. I dobrze. Bo następnego dnia mnie odwołali ze szkolenia.

Zdjęcie perfekcyjne. Zapamiętam nauczkę.

Pozdrawiam

BZ
BuBu__
Początkujący

no przede wszystkim statyw, aby móc lepiej doświetlić zdjęcia
ale 3 wydaje mi się nawet ciekawe, pozdrawiam ;)

witsu------
Początkujący

A ja dodam, że dobry statyw. Z takiego taniego, plastikowego żadnego pożytku nie będzie. Wiem co mówię, bo sam taki miałem.

docentstopczyk
Początkujący

witsu napisał(a):

A ja dodam, że dobry statyw. Z takiego taniego, plastikowego żadnego pożytku nie będzie. Wiem co mówię, bo sam taki miałem.

nie demonizuj ;) jak nie wieje i jest równa gleba i masz wężyk/zdalne wyzwalanie to obleci :)

ale fakt jak warunki są nie teges to trzeba mieć sprzęt ciężki ... co widać po jednej z moich ostatnich fot :P

witsu------
Początkujący

witsu napisał(a):

nie demonizuj ;) jak nie wieje i jest równa gleba i masz wężyk/zdalne wyzwalanie to obleci :)

ale fakt jak warunki są nie teges to trzeba mieć sprzęt ciężki ... co widać po jednej z moich ostatnich fot :P

Myślę, że tu wiele zależy od konkretnego egzemplarza. Ten mój był wyjątkowo nieudany.

hovany
Poszukiwacz

Mój już poklejony jest i zamiast listwy ma łańcuszek dorobiony. Stabilny to on nie jest. Ale, żeby się przynajmniej nie zapominał. ;)

BZ
docentstopczyk
Początkujący

witsu napisał(a):

Myślę, że tu wiele zależy od konkretnego egzemplarza. Ten mój był wyjątkowo nieudany.

mam vanguarda :)

witsu------
Początkujący

witsu napisał(a):

mam vanguarda :)

To już firmowy sprzęt. Mówię raczej o takich no name jakich od groma na Allegro.