Podziel się wrażeniami!
Podczas 3-go pleneru Foto Klubu w Tucznie, po małym spacerku wraz z Elą (Colorful), postanowiliśmy zabawić się w "pojedynek".
Tak się szczęśliwie złożyło, że footgrafowaliśmy tym samym obiektywem, także sprzęt jakościowo nie odbiegał znacząco od siebie.
Spacerek był zwykłą przechadzką, dopiero później Ela wyszła z propozycją, która i mnie chodziła po głowie.
To tyle tytułem wstępu, a teraz konkrety. Najważniejsze to ta sama ogniskowa (najlepiej jak jest to ten sam obiektyw) i to samo miejsce, o tym samym czasie.
Co robicie Wy? Wy odgadujecie, czyje są prace i fajnie będzie jeśli napiszecie, które zdjęcie się Wam podoba, a które nie.
Oczywiście zachęcam innych do zabawy, do spotkania się i potraktowania tej zabawy jak treningu nad samym sobą - myślę, że fajnie jest zobaczyć inne spojrzenie na ten sam temat
FotoBitwa - 01 - Colorful i Kris - obiektyw Carl Zeiss 135mm 1.8
colorful napisał(a):
Fajną zabawę uknuliśmy, co nie?
Będzie okazja do powtarzania na plenerach
A tamte z plenerowego się do zabawy takiej nie nadają - bo albo czas różny, albo miejsca, o szkłach nie wspominając - to i szanse nie są stuprocentowo równe.
colorful napisał(a):
A tamte z plenerowego się do zabawy takiej nie nadają - bo albo czas różny, albo miejsca, o szkłach nie wspominając - to i szanse nie są stuprocentowo równe.
właśnie jest szalenie ciekawe! i pokazuje troszkę co innego niż sposób, który Ty proponujesz. No ale to do obgadania przy następnym spotkaniu
colorful napisał(a):
właśnie jest szalenie ciekawe! i pokazuje troszkę co innego niż sposób, który Ty proponujesz. No ale to do obgadania przy następnym spotkaniu
Masz do tego pełne prawo Tak samo jak ja mam prawo do własnego zdania na ten temat. Nie siedzieliśmy z krisem w studiu gdzie ludzie stoją o 10 cm od siebie i robią zdjęcia jednej modelinie, która ma cały czas tę samą minę - byliśmy w pewnym miejscu, gdzie było parę różnych rzeczy do sfocenia. Zdecydowaliśmy się na 2 zdjęcia od osoby, żeby nie zarzucać Was nie wiadomo iloma fotami. A jeżeli są podobne to znaczy co najwyżej tyle, ze mamy podobne spojrzenie, a nie że wpuszczono nas do jednej klatki o wymiarach 2x2 z jednym okienkiem i obydwoje musieliśmy focić to samo, bo nie było nic innego. Ja to widzę w ten sposób
Ja obstawiam 02 i 03 kris, 01 i 04 colorful.
A podobają mi się kolejno (od najlepszego): 02, 01, 03 i 04.
01 i 04 kris
02 i 03 corolful
Podoba mi się tylko zdjęcie 01
Ja bym proponował jednak zmienić formułę fotobitwy bo przy obecnej kolejna edycja będzie podczas następnego pleneru...może spróbujmy zrobić to jak na innych foto-portalach gdzie użytkownicy mają temat i np. 3 dni na realizację.
Z tego powodu zmieniam na razie temat dodając Wasze nicki
A ja proponuję zrobić fotobitwę - lajam z 300-tką kontra kris z nex5+16mm