anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ja i moja Alfa :)

sobiash
Początkujący

Ja i moja Alfa :)

Witam!
Chciałbym wam przedstawić moje fotki :)

ps. zaznaczam, że swoją przygodę z fotografia zacząłem całkiem niedawno, bardziej mnie zawsze interesowała muzyka :) mimo to proszę surową ocenę :)

13 ODPOW. 13
profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

#2 - chyba najlepsza ma bardzo ciekawy wygląd :c4

Firianus
Początkujący

#3 za szara ta konwersja...
#2 pomysl oki ale zbyt centralnie poczytaj http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_ko ... ialu/id/60" target="_blank

#1 tez za szaro ale juz lepiej ;) można by jeszcze więcej miejsca po prawej dać :c4

Ale początek całkiem udany :c4 pamiętaj jednak, że możesz dawać wieksze fotki niż 640x488

dłuzszy bok nie może przekraczać 800px, a rozmiar 256kb

BuBu__
Początkujący

Uwagi za Firianusem ;)
przyjemny początek :)

Creatoor
Początkujący

sobiash napisał(a):

proszę surową ocenę :)

Ocena ma być konstruktywna przede wszystkim...

Witam

1-ka konwersja szaro szara, zamiast b&w. spowodowane to jest w dużej mierze fotografowaniem w ostrym świetle (słonecznym tutaj) co uniemożliwia zastosowanie większego kontrastu charakterystycznego dla zdjęć czarno białych a co za tym idzie zdjęcie wychodzi w odcieniach szarości a nie czerni i bieli. To samo dotyczy 3-ki
2-ka w sumie wygląda ładnie ale kompozycyjnie nie jest dopracowana, chociażby centralne ujęcie. Na zdjęciu dominują trzy linie odciągające wzrok od tarczy słońca: linia brzeg-woda, linia lustra wody i linia woda następny brzeg. Wystarczyło tak wykadrować by pierwszą linię tworzyła od razy woda i problem byłby zminimalizowany.
Pozdrawiam

sobiash
Początkujący

Firianus napisał(a):

#2 pomysl oki ale zbyt centralnie poczytaj http://www.fotografuj.pl/. target="_blank. target="_blank.

Szczerze mówiąc robiąc tą fotkę nie miałem pojęcia, że jest taka zasada trójpodziału poczytałem troszkę na ten temat i na pewno zwrócę uwagę przy następnym foto :) :slight_smile:

chciałbym pokazać wam jeszcze dwa dużo starsze zdjęcia i oryginały tych z "modelkami" :) czekam na opinie :)

Creatoor
Początkujący

4-ka przeładowana kompozycyjnie, mały galimatias w kadrze, śmietniki jako element krajobrazu. Zdjęcie nieostre, niewyraźne, ciemne.
5-ka ciekawe ujęcie, szkoda że nie ostre tam gdzie trzeba.
6-ka za ostre światło przez co brzydkie cienie.

ludzik82r
Początkujący

5 ciekawa lubie ujęcia w ruchu

BuBu__
Początkujący

6 zdecydowanie lepsze w kolorze, co do reszty to za Creatoorem

sobiash
Początkujący

A co mi powiecie o tym?? :P