Podziel się wrażeniami!
Jako że juz minęły 24 godziny od rejestracji na forum i sie tu już zaklimatyzowałem, czas najwyższy stworzyć wątek w którym umieszczał będę zdjęcia mojego autorstwa.
Pałac leci na prawo bo to zdjecie zrobione fisheyem.
a jak chodzi o wróbelki to postaram sie nastepnym razem zrobic troche jasniejsze
Tak się właśnie zastanawiam - monitor mi już wysiada, czy mój wzrok osłabł na starość, ale wszystkie pokazane zdjęcia są jak dla mnie zbyt ciemne. Gdyby choć te portrety były w rembrandtowskim klimacie, to jeszcze...
7 najbardziej mi się podoba - taka dynamiczna
Kurcze zbyt ciemne. No trzeba cwiczyc. Moze tym razem nie bedzie ciemno
8. Rozwijający się pączek magnolii
9. Jakis ptak (nie znam sie na ptakach ale wydawał sie baardzo ładny)
Pączek... Teraz zaczekamy na komentarze i... skojarzenia
A sójka (bo to sójka jest we własnej, ptasiej osobie) mogłaby być ciutkę (wiem, że przynudzam) jaśniejsza.
jak chodzi o tą sójke to właśnie dała sie podejść na całkiem niezłą odległość ale niestety sie te dwie gałęzie wbiły na pierwszy plan. Ale aż tak tragicznie chyba nie wyglądają
A jak chodzi o pączek... Tak własnie to gra w skojarzenia :smileytwisted:
8-niczym jakis ptak z zarosnietymi PACZALKAMI -nawet fajnie ujete
Dawno nic nie dodawałem w swojej galerii tak wiec może wrzuce coś dzisiaj.
Złapałem muchę no i efekty poniżej
Statyw + obiektyw 18-55 + pierścienie makro (bez AF) + moja 330
13 - podoba mi się najbardziej,
Reszta też nie zła.
Ta ostatnia musza seria uchwycona że tak powiem "portretowo"
portretowo
ogólnie ze zdjęć zadowolony jestem tylko kurcze nie sądziłem że przy użyciu pierścieni aż tak będzie głębia ostrości rozwalać efekt końcowy. Bo tak na prawdę tylko oko jest w pełni ostre zazwyczaj. Chyba że to błąd leży po mojej stronie to od razu jakieś rady (NIE MAM OBIEKTYWU MAKRO :smileytwisted: )