anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jasiu333 zapraszam - PORTRECIK

profile.country.es_ES.title
jasiu333
Początkujący

jasiu333 zapraszam - PORTRECIK

Zapraszam wszystkich do oceny moich zdjęć.

160 ODPOW. 160
jasiu333
Początkujący
jasiu333
Początkujący

czesc ktore z tych zdjec jest przepalone lub ma inne wady ?

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witaj :)
4 - leci na lewo
5 - minimalnie leci na lewo ;) ale ładnie uchwycone
6 - za wysoko. IMHO gdybyś tak uklęknął i z niższej perspektywy uchwycił psa byłoby lepiej

Pozdrawia Starosta :grin:
Bertone.
Poszukiwacz

Hej :)
Fajna psina ;)
5. rzeczywiście fajnie uchwycone ale... mało ostre jak dla mnie ;)
Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
doslav.
Poszukiwacz

4 - no faktycznie do wyprostowania bo woda się leje z monitora :) Generalnie - miło jest jeśli zdjęcia są proste (oczywiście są wyjątki) a szczególnie dotyczy to fotek z wodą w roli głównej :D Po wyprostowaniu - fotka ok.
5 - za poprzednikami. W kwestii ostrości, jeśli uznasz to za niezbędne - lekkie wyostrzenie nie będzie żadnym problemem. Natomiast jeśli chodzi o kadr - trochę szkoda, że nie ma jeszcze odrobiny miejsca po prawej. Kadr nie byłby tak centralny a ujęcie zyskałoby na dynamice. Można oczywiście przyciąć lewą stronę ale szkoda trochę tej piany za łodzią. Fotka :thumbsup: - zostawiłbym jak jest :D
6 - przesympatyczny pies :c4 Trochę się kolorystycznie gubi w tle ale przecież skał nie przemalujesz a psa nie przefarbujesz dla zdjęć :slight_smile:

Zdjęcia sympatyczne. Gdybym się miał czepiać to tylko do kadrowania. Wszystkie są centralne co nie służy dobremu odbiorowi "oglądaczy".
Niemniej z pewnością jeszcze tu wrócę :D

jasiu333
Początkujący

Dziękuje za wasze wypowiedzi znowu jestem o krok dalej fotki robione na pozycji ,, A ,, może dlatego mają mało ostrosci zawsze robiłem w automacie .

alcazarc
Początkujący

akurat to że robione na "A" niema wpływu na ostrzenie , ale napewno to wielki krok naprzód wstosunku co do automatu.

jasiu333
Początkujący

Alcazar napisał(a):

akurat to że robione na "A" niema wpływu na ostrzenie , ale napewno to wielki krok naprzód wstosunku co do automatu.

dzięki :smileythumbsup: co do ostrości ,,5,, robione bylo z daleka

jasiu333
Początkujący

doslav napisał(a):

4 - no faktycznie do wyprostowania bo woda się leje z monitora :) Generalnie - miło jest jeśli zdjęcia są proste (oczywiście są wyjątki) a szczególnie dotyczy to fotek z wodą w roli głównej :D Po wyprostowaniu - fotka ok.
5 - za poprzednikami. W kwestii ostrości, jeśli uznasz to za niezbędne - lekkie wyostrzenie nie będzie żadnym problemem. Natomiast jeśli chodzi o kadr - trochę szkoda, że nie ma jeszcze odrobiny miejsca po prawej. Kadr nie byłby tak centralny a ujęcie zyskałoby na dynamice. Można oczywiście przyciąć lewą stronę ale szkoda trochę tej piany za łodzią. Fotka :thumbsup: - zostawiłbym jak jest :D
6 - przesympatyczny pies :c4 Trochę się kolorystycznie gubi w tle ale przecież skał nie przemalujesz a psa nie przefarbujesz dla zdjęć :slight_smile:

Zdjęcia sympatyczne. Gdybym się miał czepiać to tylko do kadrowania. Wszystkie są centralne co nie służy dobremu odbiorowi "oglądaczy".
Niemniej z pewnością jeszcze tu wrócę :D

dzięki ,a co do kadrwania niewiem uwziołem się a żeby fotki były zawsze centralnie na środku ,jakoś to robie odruchowo.

doslav.
Poszukiwacz

Możesz mi wierzyć, że też baaaardzo długo odruchowo waliłem centralnie :slight_smile:
Aż pewnego pięknego dnia ktoś mi pokazał różnicę na kilku moich zdjęciach odpowiednio je przycinając i... już tak zostało.
Natura człowieka jest taka, że najchętniej widziałby wszystko w środku pola widzenia. Niestety przy oglądaniu zdjęć ta zasada chyba nie działa ;)

Niemniej mimo wszystko to Twoje zdjęcia i Ty decydujesz jak mają ostatecznie wyglądać... Ja tu wpadam tylko popodziwiać :nauseated_face:

I wpadał będę nadal :D