Podziel się wrażeniami!
Zapraszam wszystkich do oceny moich zdjęć.
Playa cd.
czesc ktore z tych zdjec jest przepalone lub ma inne wady ?
Witaj
4 - leci na lewo
5 - minimalnie leci na lewo ale ładnie uchwycone
6 - za wysoko. IMHO gdybyś tak uklęknął i z niższej perspektywy uchwycił psa byłoby lepiej
Hej
Fajna psina
5. rzeczywiście fajnie uchwycone ale... mało ostre jak dla mnie
Pozdrawiam
4 - no faktycznie do wyprostowania bo woda się leje z monitora Generalnie - miło jest jeśli zdjęcia są proste (oczywiście są wyjątki) a szczególnie dotyczy to fotek z wodą w roli głównej Po wyprostowaniu - fotka ok.
5 - za poprzednikami. W kwestii ostrości, jeśli uznasz to za niezbędne - lekkie wyostrzenie nie będzie żadnym problemem. Natomiast jeśli chodzi o kadr - trochę szkoda, że nie ma jeszcze odrobiny miejsca po prawej. Kadr nie byłby tak centralny a ujęcie zyskałoby na dynamice. Można oczywiście przyciąć lewą stronę ale szkoda trochę tej piany za łodzią. Fotka - zostawiłbym jak jest
6 - przesympatyczny pies Trochę się kolorystycznie gubi w tle ale przecież skał nie przemalujesz a psa nie przefarbujesz dla zdjęć
Zdjęcia sympatyczne. Gdybym się miał czepiać to tylko do kadrowania. Wszystkie są centralne co nie służy dobremu odbiorowi "oglądaczy".
Niemniej z pewnością jeszcze tu wrócę
Dziękuje za wasze wypowiedzi znowu jestem o krok dalej fotki robione na pozycji ,, A ,, może dlatego mają mało ostrosci zawsze robiłem w automacie .
akurat to że robione na "A" niema wpływu na ostrzenie , ale napewno to wielki krok naprzód wstosunku co do automatu.
Alcazar napisał(a):
akurat to że robione na "A" niema wpływu na ostrzenie , ale napewno to wielki krok naprzód wstosunku co do automatu.
doslav napisał(a):
4 - no faktycznie do wyprostowania bo woda się leje z monitora Generalnie - miło jest jeśli zdjęcia są proste (oczywiście są wyjątki) a szczególnie dotyczy to fotek z wodą w roli głównej Po wyprostowaniu - fotka ok.
5 - za poprzednikami. W kwestii ostrości, jeśli uznasz to za niezbędne - lekkie wyostrzenie nie będzie żadnym problemem. Natomiast jeśli chodzi o kadr - trochę szkoda, że nie ma jeszcze odrobiny miejsca po prawej. Kadr nie byłby tak centralny a ujęcie zyskałoby na dynamice. Można oczywiście przyciąć lewą stronę ale szkoda trochę tej piany za łodzią. Fotka - zostawiłbym jak jest
6 - przesympatyczny pies Trochę się kolorystycznie gubi w tle ale przecież skał nie przemalujesz a psa nie przefarbujesz dla zdjęć
Zdjęcia sympatyczne. Gdybym się miał czepiać to tylko do kadrowania. Wszystkie są centralne co nie służy dobremu odbiorowi "oglądaczy".
Niemniej z pewnością jeszcze tu wrócę
Możesz mi wierzyć, że też baaaardzo długo odruchowo waliłem centralnie
Aż pewnego pięknego dnia ktoś mi pokazał różnicę na kilku moich zdjęciach odpowiednio je przycinając i... już tak zostało.
Natura człowieka jest taka, że najchętniej widziałby wszystko w środku pola widzenia. Niestety przy oglądaniu zdjęć ta zasada chyba nie działa
Niemniej mimo wszystko to Twoje zdjęcia i Ty decydujesz jak mają ostatecznie wyglądać... Ja tu wpadam tylko popodziwiać
I wpadał będę nadal